Ad Code

Responsive Advertisement

Στόχος της κυβέρνησης η πάταξη φοροδιαφυγής

Share
Στις διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων όπου για πρώτη φορά η χώρα μας αξιοποιεί στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Oικονομικών.  
Διαβάστε περισσότεραΟ κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι δεν θα υπάρξουν νέα οικονομικά μέτρα μέχρι το τέλος του έτος, διάστημα που αναμένεται να ανακοινωθούν και οι νέες αντικειμενικές αξίες.
Όπως τονίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου, «δεν είναι μόνο η έρευνα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού, αλλά συστηματική αξιοποίηση τραπεζικών δεδομένων. Από το κίνημα των αποδείξεων έως τη δέσμευση των σκαφών αναψυχής μέχρι να μάθουμε ποιοί τα έχουν και από που βρήκαν τα λεφτά που έχουν. Από τους επιτόπου ελέγχους του ΣΔΟΕ και τα πρόστιμα ως την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη δικαστική επίλυση φορολογικών διαφορών. Από τους προσωρινούς ελέγχους, ως το κυνήγι για την πάταξη της λαθρεμπορίας και του μαύρου χρήματος».
Χθες, ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε στελέχη τραπεζών εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι ο στόχος της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2010 και το 2011 θα επιτευχθεί.