Ad Code

Responsive Advertisement

Έντονη αντίδραση Ισραήλ κατά Ρωσίας

Share

Για την πρόθεση της τελευταίας να πουλήσει προηγμένης τεχνολογίας πυραύλους στη Συρία. Έντονα αντιδρά το Ισραήλ στα σχέδια της Ρωσίας να πουλήσει προηγμένης τεχνολογίας πυραύλους στη Συρία και ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν εξέφρασε την πρόθεση να διαμαρτυρηθεί επισήμως στη Μόσχα. Διαβάστε περισσότερα

Το πράσινο φως για την πώληση πυραύλων κρουζ «Yakhont», αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Ανατόλι Σερντιούκοφ, ο οποίος δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ότι η συμφωνία είχε επιτευχθεί το 2007, αλλά τότε η Μόσχα είχε αντιμετωπίσει τις αντιρρήσεις των ΗΠΑ.
«Αυτή η πώληση περιπλέκει την κατάσταση. Δεν συμβάλλει στην σταθερότητα και δεν δημιουργεί ειρήνη στην περιοχή. Θα γνωστοποιήσουμε στη Ρωσία τη θέση μας», δήλωσε ο Λίμπερμαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Hayom.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Σερντιούκοφ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξέφρασαν αντιρρήσεις για την πώληση των πυραύλων «Yakhont», φοβούμενες ότι θα μπορούσαν να καταλήξουν σε χέρια «τρομοκρατών», που είναι προφανής αναφορά στην οργάνωση Χεζμπολάχ. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε «άκαρπες» τις αμερικανικές ανησυχίες.
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ, στο πρόσφατο ταξίδι του στη Μόσχα, όπου υπέγραψε συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, «έθεσε το θέμα (των πυραύλων), αλλά δεν βρέθηκε λύση».