Ad Code

Responsive Advertisement

Τα παιδιά που έχουν σκύλο ασκούνται περισσότερο

Share


Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και απ' ό,τι φαίνεται το καλύτερο έναυσμα για να ξεκινήσει ένα παιδί σωματική άσκηση.
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Public Health, τα παιδιά των οποίων οικογενειών που έχουν σκύλο περνούν 325 λεπτά με φυσική άσκηση την ημέρα, 11 λεπτά περισσότερα από αυτά που δεν έχουν. Διαβάστε περισσότερα


Παράλληλα, εμφανίζουν λιγότερη επιθυμία για καθιστική ζωή, ενώ περπατούν κατά 360 βήματα περισσότερο από τα υπόλοιπα παιδιά.

Η έρευνα μελέτησε 2.065 παιδιά 9 με 10 ετών, τα οποία κουβαλούσαν σύστημα ανίχνευσης δραστηριότητας προκλειμένου να παρακολουθείται εφτά μέρες την εβδομάδα η καθημερινή τους κίνηση.

Τα αποτελέσματα απέδειξαν πως τα παιδιά είναι πιο ενεργά όταν έχουν σκύλο στην οικογένεια, ενώ ένας σκύλος ενδεχομένως βοηθά και στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας.

Το θέμα όμως που εγείρεται και που έθιξε ο Κρίστοφερ Όουεν, που ηγήθηκε της έρευνας, είναι το εξής: “ Ο σκύλος κάνει τα παιδιά αθλητικά ή οι περισσότερες αθλητικές οικογένειες έχουν σκύλο;”.

Σύμφωνα με τον Όουεν, πρόκειται για μια πτυχή που πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω.