Ad Code

Responsive Advertisement

Από ερασιτέχνη αναδημιουργήθηκε ο ιχθυόσαυρος!

Share

Κομμάτι κομμάτι μάζευε τα απολιθώματα ενός δεινοσαύρου επί δύο χρόνια, ο συλλέκτης Μάικ Χάρισον, ο οποίος υπερήφανος πια παρουσίασε το ολοκληρωμένο το παζλ του εξαφανισμένου πλάσματος.
Διαβάστε περισσότερα


O 47χρονος επέδειξε τρομερή υπομονή, μαζεύοντας προσεκτικά τα απολιθώματα του ιχθυοσαύρου που εξαφανίστηκε πριν από 90 εκατομμύρια χρόνια και θεωρείται ως ο “βασιλιάς” της θαλάσσιας ζωής.

Τον Μάιο του 2008, ο Χάρισονμ βρήκε 21 κομμάτια οστών μετά απο μια τυχαία κατολίσθηση ου έγινε στην Ακτή Jurassic στο Dorset. Ενθουσιασμένος, στον ελεύθερο του χρόνο, ο Χάρισον ξεκίνησε τη “μεγάλη αναζήτηση” προκειμένου να βρει όλα τα κομμάτια και να σχηματίσει το κεφάλι του ιχθυοσαύρου.

Δύο χρόνια μετά, υπερήφανος δείχνει το ολοκληρωμένο κεφάλι που έχει μήκος 1 μέτρο και 52 εκατοστά, και ζυγίζει 159 κιλά!

“Κατέβαλα πολύ σκληρή προσπάθεια και αφιέρωσα σχεδόν όλο μου τον ελεύθερο χρόνο μαζεύοντας τα κομμάτια και λύνοντας το γρίφο για το πώς μπορούν να ταιριάξουν μεταξύ τους. Όλη η δουλειά έγινε στο τραπέζι της κουζίνας!” λέει ο ίδιος και συνεχίζει:

“Πρόκειται για έναν ιχθυόσαυρο που έζησε πριν από 90 εκατομμύρια χρόνια. Πρέπει να ξεπερνούσε συνολικά τα 3 μέτρα σε μήκος. Πρόκειται για έναν τόσο σπάνιο δεινόσαυρο, που μπορεί να είναι και το μοναδικό δείγμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή”.

Σύμφωνα με τον παλαιοντολόγο Φιλ Ντέιβιντσον, ο ιχθυόσαυρος ήταν κάτι σαν τη σημερινή φάλαινα, με εκπληκτικές ταχύτητες κολύμβησης.

Το παζλ του Χάρισον έχει εξετάσει το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και θα σταλεί σε μουσείο.