Ad Code

Responsive Advertisement

Αντικαπιταλιστική ομιλία Αχμαντινετζάντ στον ΟΗΕ


Share
Αυτή τη φορά η αίθουσα στον ΟΗΕ δεν ήταν άδεια στην ομιλία Αχμαντινετζάντ - συνήθως πολλοί δυτικοί αξιωματούχοι αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας - . Το "μποϊκοτάζ" ήρθε από τους μεταφραστές, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του δεν μεταφέρθηκε επιτυχώς. Δείτε το βίντεο


Η ομιλία του ιρανού προέδρου, την δεύτερη ημέρα της Συνόδου του ΟΗΕ για τους Στόχους της Χιλιετίας, υπήρξε εξαρχής προβληματική καθώς υπήρξαν τεχνικά προβλήματα και ο ίδιος ακούστηκε να λέει ότι "δεν υπάρχει μετάφραση". Ακολούθησε το ακόμη πιο παράδοξο οι διερμηνείς να εκδώσουν ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν ότι: "θέλουν να αναφέρουν ότι διαβάζουν από γραπτό κείμενο μεταφρασμένο στα αγγλικά".

Πέρα από τα τεχνικά προβλήματα, το
μήνυμα του Αχμαντινετζάντ υπήρξε έντονα αντικαπιταλιστικό. "Τώρα που η τάξη διακρίσεων του καπιταλισμού και του ηγεμονισμού είναι αντιμέτωπη με την ήττα και πορεύεται προς το τέλος της, μία μαζική συμμετοχή για τον σεβασμό της δικαιοσύνης και για ευημερούσες σχέσεις είναι ουσιαστική" τόνισε ο ιρανός πρόεδρος.

Ο Αχμαντινετζάντ επέκρινε επίσης τις "μη δημοκρατικές και άδικες δομές διακυβέρνησης", που αποτελούν την πηγή των "συνθηκών με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα". "Ο φιλελεύθερος και διακρατικός καπιταλισμός έχει προκαλέσει δεινά σε απειράριθμες γυναίκες, άνδρες και παιδιά σε τόσες και τόσες χώρες" σημείωσε.