Ad Code

Responsive Advertisement

Πίνακες ζωγραφικής της Lehman Brothers στο σφυρί

Share
Η συλλογή πινάκων θα βγει σε δημοπρασία για να πληρωθούν οι πιστωτές της τράπεζας. Μία εκλεκτή συλλογή από έργα τέχνης που κάποτε στόλιζαν τους τοίχους της Lehman Brothers, της τράπεζας της οποίας η χρεοκοπία άνοιξε τους κρουνούς της ύφεσης στις ΗΠΑ, θα τεθούν σε δημοπρασία εντός της εβδομάδας για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων στους πιστωτές της. Διαβάστε περισσότερα

Η συλλογή, αξίας πολλών εκατ. δολαρίων, αποκτήθηκε στο μέγα τμήμα της από την τράπεζα του 2003 και σε αυτήν περιλαμβάνονται σημαντικοί σύγχρονοι καλλιτέχνες, όπως ο Ντέμιαν Χερστ, η Τζούλι Μεχρέτου και ο Ρόμπερτ Πρίνς.
Η αντιπρόεδρος του Οίκου Σόθμπι’ς, που διοργανώνει την δημοπρασία το Σάββατο στη Νέα Υόρκη, χαρακτήρισε τον κατάλογό της ως ένα «μνημείο διασημοτήτων» της σύγχρονης τέχνης.
Μία άλλη δημοπρασία, που θα διοργανώσει ο ανταγωνιστής Οίκος Κρίστι’ς στις 29 Σεπτεμβρίου, θα περιλαμβάνει έργα των Λυσιάν Φρόιντ και Γκάρι Χιουμ.
Τα έσοδα από τις δημοπρασίες θα πάνε στους πιστωτές της Lehman Brothers, η οποία κήρυξε χρεοκοπία το 2008.
Τα έργα κοσμούσαν τα γραφεία και τους διαδρόμους του χρηματοοικονομικού γίγαντα, αλλά αντικατοπτρίζουν πολλά παραπάνω από ένα σύμβολο χλιδής και υπερβολής, όπως τονίζει η αντιπρόεδρος του Σόθμπι’ς Γκαμπριέλα Παλμιέρι.
«Δεν πρόκειται απλώς για το ‘‘έχουμε τα μέσα, επομένως μπορούμε’’. Η συλλογή της Lehman Brothers αντιπροσωπεύει περισσότερο για μία οξυδερκή έρευνα των καλών ευκαιριών, καθώς και μία χορηγία προς όφελος των νέων καλλιτεχνών: τα έργα δεν έχουν αγορασθεί σε δημοπρασίες, αλλά σε γκαλερί και εκθέσεις και συχνά σε μικρότερες τιμές. Έχουν μία απίστευτη όσφρηση», τόνισε.