Ad Code

Responsive Advertisement

Μύθος ή Πραγματικότητα τα 3 Διαστημόπλοια που θα Φτάσουν στη Γη το 2012?

Είναι καιρός τώρα που μια περίεργη είδηση αναδημοσιεύεται σε πολλά ιστολόγια, σχετικά με κάποιον αστροφυσικό της NASA που εντόπισε και φωτογράφισε τρία μεγάλα διαστημόπλοια, να κατευθύνονται προς την Γη. Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του εν λόγω ερευνητή, οι εξωγήινοι αναμένεται να φτάσουν στην γειτονιά μας, τον Δεκέμβριο του 2012!Πρόκειται άραγε για μια συνταρακτική ανακάλυψη ή για μια ακόμη απάτη στην οποία πέσανε θύμα εκατοντάδες δημοσιογράφοι και χιλιάδες κόσμος σε ολόκληρο τον πλανήτη;


Δυστυχώς, πρόκειται για το δεύτερο! Αν και η είδηση έγινε γνωστή στα τέλη Δεκεμβρίου του 2010, σχετικές αναφορές είχα εντοπίσει πολύ νωρίτερα, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβρη σε διάφορα αγγλόφωνα συνωμοσιολογικά forum. Κάθε φορά βέβαια, οι λεπτομέρειες διαφέρανε, γι' αυτό και δεν έδωσα περισσότερη σημασία.

Όταν πρόσφατα όμως, έφτασε και στην ελληνική ειδησιογραφία -κάνοντας μάλιστα πολλούς να μιλάνε πάλι για την επιστροφή των ΕΛ από το διάστημα!- μέσω των σχετικών δημοσιευμάτων της Pravda, κατάλαβα πως το θέμα αγγίζει το Φ2012.
Η αλήθεια λοιπόν έχει ως εξής: ο υποτιθέμενος επιστήμονας Kasnov υπάρχει, μόνο που ονομάζεται Craig Kasnoff, δεν είναι αστροφυσικός αλλά συνδημιουργός του προγράμματος SETI@home, και όπως ο ίδιος δηλώνει κατηγορηματικά, δεν σχετίζεται με κανένα τρόπο με τα εν λόγω δημοσιεύματα!
Όσον αφορά τώρα την φωτογραφία με τα διαστημόπλοια, ναι υπάρχει εξίσου, μόνο που πρόκειται για σκαναρισμένη εικόνα μιας φωτογραφικής πλάκας που λόγο της επεξεργασίας που υπέστη έχει αλλοιωθεί σε σημείο να παρουσιάζει κάτι που δεν υπάρχει στην αρχική εικόνα! Και αυτό είναι το πόρισμα του αστρονόμου και λέκτορα Phil Plait, ο οποίος μας βεβαιώνει πως τίποτα τρομακτικό δεν πλησιάζει την Γη μας. Τουλάχιστον όχι ακόμη...




Γιώργος Ιωαννίδης
apopheneia.blogspot.com


Αστρική Προβολή:
 Η δικιά μας έρευνα συμφωνεί με του κυρίου Ιωαννίδη. Είχαμε ψάξει και εμείς τον κύριο Craig Kasnov και το μόνο που βρήκαμε γι' αυτόν ήταν αναφορές του ονόματός του σε άρθρα σχετικά με την συγκεκριμένη είδηση.
Όμως θα πρέπει να δούμε και την άλλη όψη του νομίσματος....
Την περίπτωση δηλαδή η συγκεκριμένη φάρσα-απάτη-αστείο να κατασκευάστηκε-διαδόθηκε με σκοπό αργότερα να εμφανιστεί το φαινόμενο που βρίσκουμε στον Αισώπιο μύθο με το βοσκό και το λύκο...
Να βγει δηλαδή κάποια στιγμή στο μέλλον μια κανονική είδηση αλλά να μην ληφθεί σοβαρά υπόψην...
Πάντως για ακόμη μια φορά το Hollywood πρόλαβε τα γεγονότα και τις ανακαλύψεις σαν μια σύγχρονη Πυθία...
Τι εννοούμε?
Δείτε την ταινία District 9 και θα καταλάβετε...



http://astrikiprovoli.blogspot.com/2011/05/3-2012.html
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.