Ad Code

Responsive Advertisement

Ομπάμα: Θα συνεχίσει η πίεση στην Κίνα για το γουάν

Share  Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε να συνεχίσει τις πιέσεις προς την Κίνα ώστε να οδηγηθεί στην επανεκτίμηση του νομίσματός της, του γουάν, τονίζοντας ότι οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών τους θα πρέπει να είναι "δίκαιες" και να βασίζονται στην "αμοιβαιότητα".
Διαβάστε περισσότερα


Επισημαίνοντας για μια ακόμα φορά ότι η υποτίμηση του γουάν από το Πεκίνο δίδει στην Κϊνα "ενα εμπορικό προβάδισμα" ο κ. Ομπάμα επανέλαβε ότι η Κίνα "θα πρέπει να αφήσει το νόμισμά της ενισχυμένο", παράλληλα με την οικονομία της.

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ έγιναν σε ένα οικονομικό φόρουμ που διοργανώθηκε στην Ουάσινγκτον από το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. "Θα συνεχίσουμε να εμμένουμε στο γεγονός ότι ένα τέτοιο ζήτημα, καθώς και όλα τα εμπορικά ζητήματα με την Κίνα, είναι υπόθεση αμοιβαιότητας", τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ο κ. Ομπάμα θα έχει
συνάντηση με τον Κινέζο πρωθυπουργό Ουέν Ζιαμπάο στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

"Οι εμπορικές σχέσεις θα πρέπει να είναι δίκαιες. Δεν μπορεί να μας πουλάν προϊόντα ενώ εμείς δεν μπορούμε να τους πουλάμε τίποτε" επισήμανε ο κ. Ομπάμα και καταλήγοντας ανέφερε ότι θα ήταν σωστό "να εφαρμοστούν πιό αποτελεσματικοί κανόνες στο θέμα του εμπορίου απ ό,τι ίσχυαν στο παρελθόν".