Ad Code

Responsive Advertisement

Χωρίς ΟΣΕ και Προαστιακό από Δευτέρα (25/10)


24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έχουν εξαγγείλει για αυτήν την εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, με αποτέλεσμα τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Τετάρτη και την Παρασκευή (25,26,27 και 29/10) οι συρμοί να παραμείνουν ακινητοποιημένοι στους σταθμούς του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας δε θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του μετρό, από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο. Η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) ανακοίνωσε δε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την εξυγίανση του Οργανισμού.
Το επίμαχο νομοσχέδιο εισέρχεται τη Δευτέρα (25/10) εισέρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής. Με το νομοσχέδιο, κατά την ΠΟΣ, καταργούνται οι κανονισμοί εργασίας και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενώ επιδιώκεται μια εταιρία χαμηλού κόστους, με αποτέλεσμα ο επιβάτης να πληρώνει ακριβότερα εισιτήρια, περίπου στις τιμές των ΚΤΕΛ, να έχει έκπτωση στην ασφάλεια και χειρότερες υπηρεσίες.
Η ΠΟΣ κατηγορεί το υπουργείο Μεταφορών ότι προσπαθεί να κατασυκοφαντήσει τον κλάδο των εργαζομένων στον ΟΣΕ, παρουσιάζοντας υπέρογκες αμοιβές, οι οποίες κατά την άποψή τους δεν ισχύουν, με στόχο την απαξίωση του ΟΣΕ, ώστε να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία παραχώρησής του σε ιδιώτες, ενώ επισημαίνει πως το υπέρογκο χρέος και τα ελλείμματα που εμφανίζει ο ΟΣΕ, δεν έχουν καμία σχέση με τη μισθοδοσία των εργαζομένων.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι θέσεις των υπαλλήλων μειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο κατά περίπου 800 και συγκεκριμένα από 6.500 σε 5.780, ενώ οι μέσες τακτικές αποδοχές φτάνουν τα 1.400 ευρώ και 2.500 ευρώ μαζί με τις εισφορές.
Ακόμη, οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για κακοδιαχείριση από τις εκάστοτε διοικήσεις του Οργανισμού, τονίζοντας πως θα προσφύγουν αφενός στα ελληνικά δικαστήρια, ζητώντας την αναγνώριση της αντισυνταγματικότητας του νόμου, κυρίως σε ό,τι αφορά τα εργασιακά και αφετέρου στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και σε όλους τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς οργανισμούς.
Επιπλέον, δήλωσαν ότι δε διεκδικούν δευτερεύουσες απολαβές και εκτίμησαν ότι αν γίνουν προσλήψεις, θα μειωθούν δραστικά οι αμοιβές που δίνονται αυτή τη στιγμή για υπερωρίες, προκειμένου να λειτουργήσει ο σιδηρόδρομος.
cosmo.gr



Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση