Ad Code

Responsive Advertisement

Χιλή: Αντίστροφη μέτρηση για τον απεγκλωβισμό των μεταλλωρύχων


Η αντίστροφη μέτρηση για τον απεγκλωβισμό των 33 εγκλωβισμένων μεταλλωρύχων έχει αρχίσει με τα συνεργεία να πραγματοποιούν τις τελευταίες προετοιμασίες για τη διάσωσή τους.
Όπως ανακοινώθηκε από τον τοπικό βουλευτή Κάρλος Βίτσες, η σήραγγα σωτηρίας για τους 33 μεταλλωρύχους που έχουν εγκλωβιστεί από τις αρχές Αυγούστου σε βάθος 700 μέτρων, ήταν έτοιμη σήμερα μετά και από την ενίσχυση του φρεατίου με ειδικούς μεταλλικούς σωλήνες, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να αρχίσει η επιχείρηση για να ανέβουν στην επιφάνεια.
«Η επένδυση του φρεατίου ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί και οι δοκιμές έδειξαν ότι τώρα μπορεί να αρχίσει η χρήση του κλωβού» με τη βοήθεια του οποίου οι 33 εγκλωβισμένοι θα ανέβουν στην επιφάνεια της γης, τόνισε ο βουλευτής και πρώην μεταλλωρύχος.
Το προσωπικό που εργάζεται για τη σωτηρία των 33 θα πρέπει τώρα να ενισχύσει τα σημεία του φρεατίου όπου το χώμα δεν είναι τόσο σκληρό για να μπορέσει να ανεβοκατεβαίνει ανεμπόδιστα ο μεταλλικός κλωβός διαμέτρου 53 εκατοστών, όσες φορές χρειαστεί. Σύμφωνα με τους μηχανικούς της επιχείρησης, η εργασία αυτή ενδέχεται να κρατήσει πάνω από 48 ώρες.
Την ίδια στιγμή που θα ελέγχεται και ο ίδιος ο κλωβός βάρους 460 κιλών θα γίνονται παράλληλα συνεχή τεστ και στους 33 μεταλλωρύχους για να προετοιμαστούν ψυχολογικά, ενώ ειδικά τεστ θα δείξουν σε πιο βαθμό παρουσιάζουν στρες ώστε να αντιμετωπιστεί με ειδική φαρμακευτική αγωγή.
Για το ανέβασμα στην επιφάνεια καθενός από τους 33 μεταλλωρύχους εκτιμάται ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μία ώρα.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση