Ad Code

Responsive Advertisement

Πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας στην Ιαπωνία


Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας αιφνιδίασε χθες τις αγορές, ανακοινώνοντας ένα πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης, ύψους 35 τρισ. γιεν  (418 δισ. δολάρια), με στόχο την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, μειώνοντας παράλληλα τα επιτόκια σχεδόν στο μηδέν.
Παράλληλα, εγκαινίασε πρόγραμμα, ύψους πέντε τρισ. γιεν (60 δισ. δολάρια) για αγορές κρατικού χρέους και άλλων στοιχείων ενεργητικού.
Η ιαπωνική κεντρική τράπεζα έλαβε νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας, υποκύπτοντας στις πιέσεις της κυβέρνησης για την προώθηση της ανάπτυξης, εν μέσω ενδείξεων ότι το ισχυρό γιεν πλήττει τον εξαγωγικό τομέα της χώρας.
Με τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια ήδη σχεδόν σε μηδενικά επίπεδα εδώ και πολλά χρόνια, ο διοικητής της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας, Μασαάκι Σιρακάουα, δήλωσε ότι το νέο πρόγραμμα σχεδιάσθηκε για τη μείωση των μακροπρόθεσμων επιτοκίων, διατηρώντας το βασικό επιτόκιο εντός του μικρού ορίου διακύμανσης μεταξύ 0,1% και 0%, μέχρις ότου σταθεροποιηθούν οι τιμές, υιοθετώντας μια στρατηγική υπερ-χαλαρής νομισματικής πολιτικής, ανάλογης με τη Φέντεραλ Ριζέρβ.
Ο κ. Σιρακάουα πρόσθεσε ότι η κεντρική τράπεζα αποφάσισε την εφαρμογή των νέων μέτρων ως «πακέτου», επιδιώκοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η κεντρική τράπεζα, μεταξύ άλλων, θα προχωρήσει στη σύσταση ενός προσωρινού ταμείου για αγορά διαφόρων στοιχείων ενεργητικού, ώστε να διοχετεύσει ρευστότητα στην οικονομία.
Το ασυνήθιστα τολμηρό πακέτο μέτρων της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας βρίσκει επιφυλακτικούς τους αναλυτές, με την επιφυλακτικότητα να αντικατοπτρίζεται στις αγορές. Το γιεν, αρχικά, υποχώρησε κοντά στο 84 έναντι του δολαρίου, στη συνέχεια όμως ανέκαμψε σε υψηλότερα επίπεδα.
Με τα επιτόκια σε Ευρώπη και Ιαπωνία σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και ενδείξεις ότι η Fed προετοιμάζεται για έμμεση υποτίμηση του δολαρίου μέσω νέου προγράμματος διοχέτευσης ρευστότητας, ολοένα και περισσότερες οικονομίες προσπαθούν να συγκρατήσουν την άνοδο των εθνικών τους νομισμάτων.
Η Βραζιλία, ο υπουργός Οικονομικών της οποίας είχε κάνει λόγο περί «συναλλαγματικού πολέμου», διπλασίασε προχθές το φόρο που επιβαρύνει τους ξένους επενδυτές που τοποθετούν σε ομόλογα στο 4%, ώστε να «αναχαιτίσει» την άνοδο του ρεάλ.
Εντείνοντας το κλίμα έντασης, αξιωματούχοι από αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας εξέφρασαν ανησυχίες για την εισροή κερδοσκοπικών κεφαλαίων.
Η Νότια Κορέα προειδοποίησε τους επενδυτές για το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στις συναλλαγές προθεσμιακών συναλλαγματικών συμβολαίων, σε μια κίνηση που ενδεχομένως να αποσκοπεί στη συγκράτηση του γουόν.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση