Ad Code

Responsive Advertisement

ΕΣΡ: Πρόστιμα και κυρώσεις σε σταθμούς


Σειρά προστίμων και άλλων κυρώσεων επέβαλε, χθες, το ΕΣΡ σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας.
Ειδικότερα, με πρόστιμο 20.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha για την εκπομπή της 17/05/2010 «Κους Κους το μεσημέρι», κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε παραπλάνηση του κοινού, εξαιτίας της μετάδοσης μαγνητοσκοπημένου ρεπορτάζ ως ζωντανού.

Με πρόστιμο 40.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός Star για σωρεία παραβιάσεων της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας και ειδικότερα για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, για υποβάθμιση προγράμματος, για παραβίαση των διατάξεων περί προστασίας ανηλίκων, καθώς και για μετάδοση περιεχομένου με ακατάλληλη σήμανση. Οι παραβάσεις έγιναν στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, αλλά και στην εκπομπή «Φώτης και Μαρία», της 3/03/2010.
Συστάσεις
Επίσης, η ανεξάρτητη αρχή επέβαλε την κύρωση της σύστασης στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι για την αναγραφή των τιμών χρέωσης υπηρεσιών σε κυλιόμενο σήμα -και όχι σε σταθερό- κατά τη διάρκεια εκπομπών του σταθμού, καθώς και στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna για την προβολή του τρέιλερ της σειράς Trueblood -η οποία μεταδίδεται μεταμεσονύκτια- το μεσημέρι.
Επίσης, η κύρωση της σύστασης επιβλήθηκε στον Alpha για παραβίαση των διατάξεων περί προστασίας ανηλίκων στην εκπομπή «Πάνω στην Ωρα», στις 23/04/2010.
Και στα περιφερειακά Μέσα
Μπαράζ προστίμων, ωστόσο, επιβλήθηκε και σε περιφερειακά Μέσα. Ειδικότερα, πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στο TV 12 νομού Δωδεκανήσου, για μη αποστολή των στοιχείων που ορίζει το Π.Δ. 310 (στοιχεία μετοχικής σύνθεσης).
Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Κύδων TV νομού Χανίων για μη πρόσκληση του Νομάρχη Χανίων, σε σειρά εκπομπών του σταθμού για να παραθέσει τις απόψεις του σε θέματα που τον αφορούσαν, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τις αρχές της πολυμέριας.
Πρόστιμο 20.000 επιβλήθηκε και στο Blue Sky, νομού Αττικής για υπέρβαση ημερήσιου χρόνου διαφημίσεων στις 16 και 17/01/2010 (μετέδωσε 57 λεπτά στην ώρα έναντι των 12 λεπτών που ορίζει ο νόμος), καθώς και για παραβίαση των αρχών σχετικά με την ποιότητα.
Επίσης, στον τηλεοπτικό σταθμό Τηλεκέρκυρα, νομού Κερκύρας, επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 για προσβολή της υπολήψεως του Γιώργου Φαναριώτη, μηχανολόγου μηχανικού, μέσω ρεπορτάζ που τον εμφάνιζε εμπλεκόμενο σε υπόθεση σκανδάλου τοπικών αρχών.
Πάντως, χθες, το ΕΣΡ αποδέχθηκε και μια αίτηση θεραπείας για μείωση οικονομικής κύρωσης, από το Ε-TV νομού Βοιωτίας, μειώνοντας το πρόστιμο των 20.000 ευρώ, που είχε επιβάλει παλαιότερα, σε 15.000 ευρώ. Η κύρωση είχε επιβληθεί για μετάδοση δελτίων ειδήσεων, από το σταθμό, χωρίς αυτός να είναι ενημερωτικός.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση