Ad Code

Responsive Advertisement

Στηρίζει το Ιράν την υποψηφιότητα του Νούρι αλ Μαλίκι για τη νέα κυβέρνηση του Ιρακ


Σαφέστατο μήνυμα υποστήριξης έστειλε η Τεχεράνη στον ιρακινό πρωθυπουργό, Νούρι αλ Μαλίκι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ιράν στα πλαίσια περιφερειακής του περιοδείας για να εξασφαλίσει στήριξη στην υποψηφιότητά του για τη νέα κυβέρνηση στο Ιράκ. Ο Ιρακινός πρωθυπουργός ζήτησε, επίσης, από το Ιράν να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της χώρας του.

Ο Νούρι αλ Μαλίκι πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στο Ιράν από τις εκλογές του Μαρτίου και φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει αρκετούς συμμάχους για να κερδίσει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, παρόλο που στις εκλογές του Μαρτίου ήρθε δεύτερος. Ο συνασπισμός του πρώην πρωθυπουργού Ιγιάντ Αλάουι επικράτησε με διαφορά δύο εδρών έναντι του Νούρι αλ-Μαλίκι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Ραουφ Σεϊμπάνι, τονίζει ότι «ο Αλ Μαλίκι είναι μία από τις πιο κατάλληλες επιλογές» για να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης του Ιράκ.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός στο πλαίσιο της επίσκεψής στο Ιράν συναντήθηκε και με τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική διπλωματία ζήτησε να μην γίνει προϊόν «υπερ-ερμηνείας» η επίσκεψη στο Ιράν του ιρακινού πρωθυπουργού, παρά την τάση της Τεχεράνης να «αναμειγνύεται» στα εσωτερικά θέματα του Ιράκ.

«Εγώ δεν θα υπερ-ερμήνευα αυτό», απάντησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι, ερωτηθείς για την επίσκεψη, «όμως εμείς πιστεύουμε πως το Ιράν θα μπορούσε να είναι καλύτερος γείτονας, σεβόμενο την κυριαρχία του Ιράκ και παύοντας να υποστηρίζει όσους χρησιμοποιούν βία στη χώρα αυτή».

Και πρόσθεσε: «Προ πολλού ανησυχούμε για το Ιράν και για το γεγονός ότι αναμειγνύεται στις ιρακινές υποθέσεις», τόνισε ο Κρόουλι, τονίζοντας πάντως πως η Βαγδάτη θα πρέπει να συσφίξει διπλωματικές σχέσεις «με όλες τις γειτονικές χώρες». «Θέλουμε μία κυβέρνηση που να μπορεί να υποστηρίξει τους σουνίτες, τους σιίτες, τους Κούρδους και όλες τις άλλες εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες».




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση