Ad Code

Responsive Advertisement

Σε σκάνδαλο με offshore εταιρίες ο Μπερλουσκόνι


Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Ιταλία και για ακόμη μια φορά εμπλέκεται το όνομα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Πρόκειται για δύο βίλες και ένα οικόπεδο στην Αντίγκουα της Καραϊβικής οι οποίες ανήκουν στον πρωθυπουργό της Ιταλίας και έχουν αγοραστεί από offshore εταιρίες.
Την υπόθεση έφερε στο φως η εκπομπή Report του δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού Rai Tre. Σύμφωνα με αυτά που παρουσιάστηκαν η περιοχή αποτελεί "φορολογικό παράδεισο" ενώ η οικοδόμηση των εκτάσεων έγινε από τον Μράιαν Λέστερ Μπερντ πρώην πρωθυπουργού της Αντίγκουα και φίλου του Καβαλιέρε. Η αξία των προαναφερθέντων οικημάτων ξεπερνά τα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Οι επαύλεις βρίσκονται σε έναν λόφο με υψηλή βλάστηση και τέσσερις πισίνες.

"Όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα, ο πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι αγόρασε νόμιμα μια έκταση στην Αντίγκουα, πληρώνοντάς την με κανονικό τραπεζικό έμβασμα", ανέφερε μια μέρα πριν ο συνήγορος του Μπερλουσκόνι.

Προσέθεσε πως "είναι πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο μετάδοσης μιας εκπομπής που δεν σέβεται το δικαίωμα ίσης πρόσβασης στα μέσα ενημέρωσης".

Τελικά η εκπομπή μεταδόθηκε κανονικά και στη συνέχεια διαβάστηκε η επιστολή του δικηγόρου του Καβαλιέρε, Νικολό Γκεντίνι.

Ως μια "σοβαρότατη και καταδικαστέα προσπάθεια εκφοβισμού, μια νέα επίθεση κατά της ελευθεροτυπίας" χαρακτήρισε η κεντροαριστερά την επέμβαση του δικηγόρου.

"Στην Ιταλία, η πολιτική ασχολείται, συχνά, με το αντικείμενο άλλων επαγγελματιών, και τείνει να ξεχνά το δικό της χρέος", ανέφερε η παρουσιάστρια της εκπομπής, Μιλένα Γκαλμπανέλι.





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση