Ad Code

Responsive Advertisement

Ιράν: σύντομα η λειτουργία του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου


Το Ιράν ξεκίνησε τον εφοδιασμό του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ενέργειας της χώρας.
Πρόκειται για το σημαντικότερο βήμα πριν την προγραμματισμένη για το 2011 έναρξη της λειτουργίας του πυρηνικού εργοστασίου του Μπουσέρ.
Τη διαχείριση της πυρηνικής μονάδας έχουν αναλάβει οι Ρώσοι, οι οποίοι θα προμηθεύουν την πρώτη ύλη και θα απομακρύνουν τα πυρηνικά απόβλητα.
Το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου που υλοποιεί το Ιράν έχει θορυβήσει τα κράτη της Δύσης, που δεν εμπιστεύονται τις «ειρηνικές προθέσεις» της κυβέρνησης Αχμαντινετζάντ.
Παρόλα αυτά, η ρωσική παρουσία, αλλά και αυτή της Διεθνούς οργάνωσης Ατομικής Ενέργειας των Ηνωμένων Εθνών διασφαλίζουν ως ένα βαθμό τον ειρηνικό προσανατολισμό του εργοστασίου.
Το ουράνιο που χρησιμοποιείται στο Μπουσέρ είναι εμπλουτισμένο σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από τα απαιτούμενα για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.
Σημειώνεται πως η κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου του Μπουσέρ ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 από Γερμανούς επιστήμονες.
Η έναρξη της λειτουργίας του πανηγυρίζεται ως εθνικός θρίαμβος από τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση