Η στροφή του Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τους παρατηρητές, οφείλεται, κυρίως, στην τοποθέτηση του προέδρου της ιταλικής δημοκρατίας, Τζώρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος έλαβε σαφείς αποστάσεις από την όλη πρωτοβουλία.
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπή συνταγματικών υποθέσεων της γερουσίας, Κάρλο Βιτσίνι, ο Ναπολιτάνο εξέφρασε «βαθιές επιφυλάξεις» σχετικά με τον εν λόγω νόμο, τον οποίο επεξεργάζεται ο υπουργός δικαιοσύνης Αντζελίνο Αλφάνο. Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Αλγκεμάινε Τσάιτουγκ, ο Μπερλουσκόνι πρόσθεσε: «Δεν ενδιαφέρομαι, πλέον, να συνεχίσω να στηρίζω τον νόμο Αλφάνο, που δεν ήταν και δική μου πρόταση, αλλά του κόμματός μου. Δεν θέλω να πούνε ότι κάνω προσωποπαγείς νόμους, νόμους ντροπής».
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, στην ίδια πάντα συνέντευξη, επανέλαβε ότι «η δικαιοσύνη τον κατατρέχει εδώ και 17 χρόνια, αλλά, όπως έχει ορκισθεί στα πέντε παιδιά και στα εγγόνια του, δεν ευθύνεται για κανένα από τα αδικήματα που του προσάπτονται».
Αν δεν υπάρξουν νέα σχέδια νόμου, ο «Καβαλιέρε» θα πρέπει, συνεπώς, να παρουσιαστεί στις δικάσιμους σε βάρος του, αρχίζοντας από τις υποθέσεις φοροδιαφυγής σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων και δωροδοκίας του βρετανού δικηγόρου Ντέιβιντ Μίλς.
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση
Social Plugin