Ad Code

Responsive Advertisement

Ισραήλ: Δημοψήφισμα πριν από οποιαδήποτε αποχώρηση


Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι υποστηρίζει ένα σχέδιο νόμου που επιβάλει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος πριν από οποιαδήποτε αποχώρηση από τα υψίπεδα του Γκολάν και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, εδάφη τα οποία έχει καταλάβει το Ισραήλ.
«Η διυπουργική επιτροπή που είναι επιφορτισμένη με τη νομοθέτηση ενέκρινε, εξ ονόματος της κυβέρνησης, σχέδιο νόμου που προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος πριν από οποιαδήποτε αποχώρηση από ένα έδαφος που τελεί υπό την ισραηλινή εθνική κυριαρχία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Δικαιοσύνης.
Το σχέδιο νόμου, το οποίο κατατέθηκε από βουλευτή του Λικούντ, το κόμμα του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προβλέπει ωστόσο ότι το δημοψήφισμα δεν θα είναι απαραίτητο αν μια ευρεία πλειοψηφία των δύο τρίτων, ψηφίσει υπέρ μιας αποχώρησης από τα υψίπεδα του Γκολάν ή την Ανατολική Ιερουσαλήμ στο πλαίσιο ενδεχόμενων συμφωνιών με τη Συρία ή τους Παλαιστίνιους αντίστοιχα.
Πάντως πολιτικοί αναλυτές κρίνουν ότι αυτό το σχέδιο νόμου αναμένεται να καταστήσει πιο δύσκολη οποιαδήποτε εδαφική παραχώρηση στη Συρία ή τους Παλαιστίνιους.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση