Ad Code

Responsive Advertisement

Η Μέρκελ ανοίγει το μέτωπο του μεταναστευτικού


Φωτιά έχει πάρει η συζήτηση για το μεταναστευτικό στη Γερμανία μετά και τις δηλώσεις της Ανγκελα Μέρκελ περί «παταγώδους αποτυχίας» του γερμανικού πολυπολιτισμικού μοντέλου.

Σε συγκέντρωση της νεολαίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, η Γερμανίδα καγκελάριος συντάχθηκε ουσιαστικά με το συντηρητικό στρατόπεδο της παράταξής της, που ζητεί αναμόρφωση της πολιτικής ένταξης των μεταναστών, αφού έκανε λόγο για «παταγώδη αποτυχία» του ισχύοντος μοντέλου ένταξης και ενσωμάτωσης. Σχολιάζοντας μάλιστα πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Γερμανίας, Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίoς είχε αναφέρει πως το Ισλάμ είναι μέρος της Γερμανίας, η Μέρκελ αντέτεινε πως «αυτό ισχύει μόνο για τον ποδοσφαιριστή Μεζούτ Εζίλ».
Η Μέρκελ τόνισε πως «η Γερμανία χρειάζεται μετανάστες με εξειδικευμένη επαγγελματική κατάρτιση, καθώς δεν διαθέτει επαρκές εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό», προσθέτοντας πως «η Γερμανία παραμένει μια χώρα ανοιχτή στον κόσμο, αλλά δεν χρειάζεται μετανάστευση που βαρύνει το κοινωνικό της σύστημα».
Κυριότερος «εκπρόσωπος» αυτού του ρεύματος σκέψης για την αναμόρφωση της μεταναστευτικής πολιτικής είναι ο πρόεδρος του CSU -αδελφού κόμματος του CDU της Μέρκελ- Χορστ Ζίχοφερ, ο οποίος έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι «το μοντέλο με το οποίο ζούμε ο ένας δίπλα στον άλλο και είμαστε ικανοποιημένοι πέθανε».




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση