Ad Code

Responsive Advertisement

WWF: "Εύγε" για φωτοβολταϊκά στις στέγες χωρίς περιορισμούς


 Επικροτεί το WWF Ελλάς τη διόρθωση παλαιότερης απόφασης, με νέα, της υπουργού ΠΕΚΑ, έτσι ώστε να επιτρέπεται η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες των σπιτιών χωρίς να υφίσταται περιορισμός. Η προηγούμενη καθόριζε το μέγιστο όριο εγκατάστασης φ/β στις στέγες σε 350 MW έως το 2020.
«Ο περιορισμός που είχε τεθεί με την προηγούμενη Υ.Α. σήμαινε απλώς πως θα είχαν το δικαίωμα να τοποθετήσουν φ/β στις στέγες τους μόλις 35.000 - 70.000 νοικοκυριά. Ευτυχώς το υπουργείο ΠΕΚΑ κατανόησε γρήγορα πως κάτι τέτοιο θα ήταν τελείως λανθασμένο και προς τιμήν του προχώρησε σε άμεση αλλαγή της Υ.Α.» παρατηρεί ο Δ. Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς. Προσθέτοντας πως "σε περίοδο οικονομικής κρίσης η εγκατάσταση φ/β στις οικίες -με την παρούσα εγγυημένη τιμή πώλησης του παραγόμενου ηλεκτρισμού- αποτελεί οικονομικά αποδοτική επένδυση που θα προσθέσει σημαντικό εισόδημα στις ελληνικές οικογένειες. Ως εκ τούτου, ορθώς το ΥΠΕΚΑ διόρθωσε την πρότερη αδικία και δίνει πλέον το δικαίωμα στους πολίτες και την ελληνική οικονομία να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη με ξεκάθαρο περιβαλλοντικό αντίκρισμα».
Η οργάνωση θεωρεί ότι το επόμενο στοίχημα για τη μεγιστοποίηση της εγκατεστημένης ισχύος από φ/β σε στέγες είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τα μεγάλα οφέλη που θα προκύψουν τόσο για τους ίδιους όσο και για το περιβάλλον, αλλά και η ανάληψη κατάλληλων πρωτοβουλιών εκ μέρους των επιχειρήσεων κατασκευής και εμπορίας φ/β συστημάτων και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ώστε να τονωθεί ουσιαστικά η ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας στη χώρα.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση