Ad Code

Responsive Advertisement

Κάνουν έργα… λίγο πριν από τις εκλογές


Ό,τι δεν είχαν κάνει εδώ και τέσσερα χρόνια οι δήμαρχοι, αποφάσισαν να τα κάνουν ένα μήνα πριν από τις εκλογές, με αποτέλεσμα πολλές γειτονιές μεγάλων πόλεων να θυμίζουν εργοτάξια.

Όπου και αν γυρίσεις το βλέμμα σου τις τελευταίες εβδομάδες, θα δεις πινακίδες που προειδοποιούν για «έργα κοινωνικής πρόνοιας», «έργα ανάπλασης», «έργα αισθητικής αναβάθμισης», πάντως έργα αφιερωμένα στους πολίτες - ψηφοφόρους.


Μπουλντόζες και εργάτες πιάνουν δουλειά από το πρωί με αποστολή να αναπλάσουν πλατείες, να καλύψουν λακκούβες, να πλακοστρώσουν πεζοδρόμια, να φυτέψουν δένδρα, γενικώς να ανταποκριθούν σε αιτήματα δημοτών.


«Έργα για όλους. Ευχαριστούμε για την υπομονή και την κατανόησή σας», «Η ταλαιπωρία από τα έργα φεύγει... Τα έργα, όμως, μένουν και κάνουν καλύτερη τη ζωή στην πόλη μας» δηλώνει η πινακίδα καταμεσής του δρόμου σε δήμο των νοτίων προαστίων.


Ασφαλτοστρώσεις, πλάκες πεζοδρομίων ξηλώνονται για να στρωθούν καινούργιες, νέα παιδική χαρά εμφανίζεται... μέχρι και ελεγχόμενες εκρήξεις επιστρατεύονται. «Όλα θα γίνουν αστραπιαία. Η πλατεία και οι γύρω δρόμοι θα πρέπει να είναι φρεσκοστρωμένοι να υποδεχθούν τους εκατοντάδες υποψήφιους ψηφοφόρους για να τους σαγηνέψουν» δηλώνει κάτοικος μεγάλου δήμου του Λεκανοπεδίου.


Έργα, που περίμεναν χρόνια για να υλοποιηθούν, ανακοινώνονται και επιταχύνονται, λόγω των επερχόμενων εκλογών. Σε κεντρικές λεωφόρους, το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει «κατάληψη» σκαπτικά µηχανήματα. Η καθυστέρηση μεγάλη, όσο και η γκρίνια από καταστηματάρχες της πλατείας αλλά και δημότες. «Στις προηγούμενες εκλογές έγινε σε αυτόν τον δρόμο πεζοδρόμηση. Οι εκλογές πέρασαν και το έργο ολοκληρώθηκε έναν χρόνο μετά. Φέτος, σε αυτές τις εκλογές, το έργο μεταφέρθηκε στην άλλη μεριά του δρόμου. Βιώνουμε καθημερινά μία απίστευτη ταλαιπωρία» δηλώνει άλλος κάτοικος δήμου του Λεκανοπεδίου.


«Αν νομίζουν ότι μπορούν να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη μας, θα πάρουν το μάθημά τους στις επερχόμενες εκλογές» σχολιάζει άλλος δημότης.


Οι ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικές λεωφόρους λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές γίνονται ακόμη και τις πρωινές ώρες, δημιουργώντας κυκλοφοριακό κοµφούζιο. Πολύ πρόσφατα, πρωί, ώρα αιχμής, η οδός Πατησίων ήταν φρακαρισμένη από τα Άνω Πατήσια έως τη συμβολή της µε τη Γαλατσίου, εξαιτίας εργασιών των συνεργείων του Δήµου Αθηναίων, που έριχναν άσφαλτο σε λακκούβες στη μέση της λεωφόρου.





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση