Ad Code

Responsive Advertisement

Ύποπτα πακέτα σε πρεσβείες προκαλούν αναστάτωση σε Δανία και Βουλγαρία


Εκκενώθηκε την Παρασκευή το κτίριο της γερμανικής πρεσβείας στην Κοπεγχάγη εξαιτίας δέματος που θεωρήθηκε ύποπτο. Η περιοχή αποκλείστηκε και πυροτεχνουργοί έσπευσαν στην πρεσβεία για να ελέγξουν το πακέτο, το οποίο αποδείχθηκε ακίνδυνο. Εσφαλμένος συναγερμός και στη Βουλγαρία για ύποπτο πακέτο με παραλήπτη τον Ισραηλινό πρεσβευτή στη Σόφια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις της Δανίας απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το κτίριο της γερμανικής πρεσβείας στην Κοπεγχάγη αφότου έλαβαν ειδοποίηση για ένα ύποπτο δέμα στην αλληλογραφία.

Η πρεσβεία εκκενώθηκε και πυροτεχνουργοί μαζί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους εξέτασαν το πακέτο στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, διαπιστώνοντας ότι δεν ήταν επικίνδυνο.

Όπως ανακοίνωσε το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, το πακέτο προερχόταν από αποστολέα εντός της Δανίας.

Εν τω μεταξύ, ένα πακέτο με παραλήπτη τον Ισραηλινό πρεσβευτή στη Σόφια, το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο από ταχυδρομική υπηρεσία, είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει εσφαλμένος συναγερμός για βόμβα και στη Βουλγαρία.

Η αστυνομία απέκλεισε τη συνοικία γύρω από την ταχυδρομική υπηρεσία για να εξετάσει το πακέτο που κίνησε τις υποψίες των εργαζομένων και το οποίο είχε παραλήπτη τον Ισραηλινό πρεσβευτή Νόα Γκαλ Γκέντλερ.

Τελικώς διαπιστώθηκε ότι το πακέτο δεν περιείχε εκρηκτικά.
Ο πρώτος συναγερμός στη Βουλγαρία για ύποπτο πακέτο συμπίπτει με την ανακοίνωση από τον υπουργό Μεταφορών της χώρας, Αλεξάντρ Τσβετκόφ, της λήψης μέτρων ελέγχου επιστολών και πακέτων που φθάνουν στη Σόφια.
Στον απόηχο του μπαράζ παγιδευμένων δεμάτων στην Αθήνα πραγματοποιείται την Παρασκευή στις Βρυξέλλες σύσκεψη εμπειρογνωμόνων από τα κράτη-μέλη της ΕΕ σε θέματα ασφαλείας στον τομέα των αερομεταφορών.
Το ελληνικό υπουργείο Μεταφορών αναμένεται να προτείνει στην ΕΕ τη λήψη αυστηρών μέτρων ενίσχυσης της ασφάλειας κατά των παραλαβή των ταχυδρομικών δεμάτων από τις εταιρείες κούριερ.
Το ζήτημα των παγιδευμένων δεμάτων αναμένεται να απασχολήσει τη σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών την προσεχή εβδομάδα, καθώς και τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου με τη Γερμανία να επιδιώκει τη λήψη ενισχυμένων μέτρων για να κλείσουν τα κενά ασφαλείας.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση