Ad Code

Responsive Advertisement

Μόνο για την Αλ Κάιντα ανησυχούν οι Γάλλοι


Ο Γάλλος πρόεδρος πραγματοποίησε χθες στα Ηλύσια τη σύσκεψη για την ασφάλεια που είχε προγραμματίσει έπειτα από απειλητικό μήνυμα του Μπιλ Λάντεν κι ενώ οι ελληνικές αρχές ανακάλυπταν, μεταξύ παγιδευμένων πακέτων, δέμα που προοριζόταν για τον ίδιο.
Η σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς είχε θέμα την αντιμετώπιση των «τρομοκρατικών απειλών, κυρίως της Αλ Κάιντα, εναντίον της Γαλλίας». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπός Ιβ Σατέλ δήλωσε ότι ο Νικόλα Σαρκοζί «παραμένει σε πλήρη κινητοποίηση απέναντι σε αυτή την πραγματική απειλή, όπως το είδαμε τις τελευταίες ημέρες».
Ο υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτοφέ προσδιόρισε ότι επιθυμεί να ενισχυθεί ο έλεγχος των ξένων που εισέρχονται στη χώρα. Οι γαλλικές αρχές και τα ΜΜΕ φαίνονται να διαχωρίζουν τα συμβάντα στην Ελλάδα από τις απειλές της διεθνούς τρομοκρατίας, εκτιμώντας ότι πρόκειται για δράση ατόμων του «αντιεξουσιαστικού χώρου».
Η εφημερίδα «Liberation» σε άρθρο της με τίτλο «Η Αθήνα αντιμέτωπη με την τρομοκρατική παγίδα» τονίζει ότι τα περιστατικά με τα παγιδευμένα πακέτα διαδραματίζονται σε τεταμένο κοινωνικό κλίμα, μερικές ημέρες πριν από τις «κρίσιμες» αυτοδιοικητικές εκλογές, ιδιαίτερα σημαντικές για τη σοσιαλιστική κυβέρνηση που εφαρμόζει ένα πολύ αντιλαϊκό πρόγραμμα λιτότητας, στην προσπάθεια περιορισμού του αβυσσαλέου χρέους της Ελλάδας εις αντάλλαγμα της οικονομικής βοήθειας της ζώνης του ευρώ και του ΔΝΤ .
Η «Le Monde» δημοσιεύει είδηση με τίτλο «Ελλάδα. Η μεταφορά της αεροπορικής αλληλογραφίας διακόπτεται ύστερα από ταυτόχρονες απόπειρες επιθέσεων στην Ευρώπη».
Η «Le Parisien» επισημαίνει δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος καταδίκασε τις ενέργειες «όσων προσπαθούν μάταια να διαταράξουν την κοινωνική ειρήνη στη χώρα μέσα από εγκληματικές πράξεις» και να πλήξουν «την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό σε μία στιγμή ιδιαίτερα δύσκολη».
Στην ηλεκτρονική σελίδα της, η «Le Figaro» δημοσιεύει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι «αυτές οι "ανεύθυνες πράξεις" δεν πρόκειται να επηρεάσουν την προσπάθεια της χώρας να εξέλθει από την κρίση».
Στο περιοδικό «L' express» με τίτλο «Παγιδευμένα δέματα: στο πόδι η ελληνική αστυνομία, σύσκεψη στις Βρυξέλλες» αναφέρεται σε δηλώσεις του Χρ. Παπουτσή, για την ανάγκη εναρμόνισης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με την υποχρέωση των ιδιωτικών εταιρειών ταχυμεταφορών να ελέγχουν την αλληλογραφία που μεταφέρουν.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση