Ad Code

Responsive Advertisement

Αυστηρότερους πανευρωπαϊκούς ελέγχους θέλει η Μέρκελ


Νέα αυστηρά αστυνομικά μέτρα και έλεγχοι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο δρομολογούνται στο άμεσο μέλλον, μετά τα παγιδευμένα με εκρηκτικά πακέτα που ταχυδρομήθηκαν από την Ελλάδα σε διάφορους στόχους.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται στην Αθήνα πράκτορες της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος (ΒΚΑ), προκειμένου -όπως έγινε χθες επίσημα γνωστό- να ενημερωθούν για την πρόοδο των ελληνικών ερευνών και ίσως και να συνεισφέρουν με την πείρα τους στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Χθες η καγκελάριος Μέρκελ, στην οποία απευθυνόταν το παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο που έφτασε στην Καγκελαρία τη Δευτέρα το μεσημέρι, ζήτησε με δηλώσεις της την επιβολή νέων αυστηρών μέτρων και ελέγχους στις αερομεταφορές των εμπορευμάτων και υπογράμμισε ότι το θέμα θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο: «Η τρομοκρατία μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνον αν συντονιστούν οι δυνάμεις σε παγκόσμια κλίμακα. Τα παγιδευμένα δέματα που εντοπίστηκαν το τελευταίο διάστημα, θα πρέπει να είναι η αφορμή για να βελτιωθεί ο έλεγχος στις μεταφορές εμπορευμάτων, εντός της Ευρώπης, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα».
Ο υπουργός Εσωτερικών Ντε Μεζιέ δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση θα ζητήσει από την Ε.Ε. να εφαρμόσει νέα μέτρα ασφαλείας, ενώ πρόσθεσε ότι η σύνοδος κορυφής του Δεκεμβρίου πρέπει να αποφασίσει για ένα πακέτο πανευρωπαϊκών μέτρων.
Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους Γερμανούς ειδικούς είναι ότι το πακέτο που έφτασε στη Γερμανία -παρ' ότι περιείχε εκρηκτική ύλη- κατάφερε να περάσει όλους τους ελέγχους και να φτάσει στην Καγκελαρία.
Συνολικά έμεινε δύο ημέρες στη Γερμανία και πέρασε τον έλεγχο, χωρίς να εντοπιστεί, στο αεροδρόμιο της Αθήνας, στο αεροδρόμιο της Κολονίας και σε αυτό του Βερολίνου.
Οι ειδικοί επίσης τονίζουν ότι μπορεί η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης που περιείχε το πακέτο να ήταν μικρή, αλλά εάν από οποιαδήποτε αιτία προκαλούνταν έκρηξη μέσα στο αεροπλάνο που το μετέφερε, οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές.
Το θέμα του παγιδευμένου πακέτου που εστάλη στη Γερμανίδα καγκελάριο απασχόλησε έντονα όλα τα γερμανικά ΜΜΕ.
Σχολιάζοντας την υπόθεση, δημοσιογράφος του κρατικού καναλιού ARD σημείωσε ότι «στην Ελλάδα τα ΜΜΕ καλλιεργούν τον τελευταίο καιρό ένα έντονο αντιγερμανικό και αντιευρωπαϊκό κλίμα, γεγονός που εκμεταλλεύονται οι τρομοκράτες».
Η εφημερίδα «Μπιλντ» σε σχόλιό της αναφέρει: «Στην Ελλάδα σε ορισμένα φόρα υπάρχουν σε τακτική βάση καμπάνιες μίσους κατά της καγκελαρίου Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Σαρκοζί».




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση