Ad Code

Responsive Advertisement

Αναβάθμιση των διμερών σχέσεων Τουρκίας - Κίνας


Η αναβάθμιση των διμερών σχέσεών της με την Κίνα, αλλά και η συνεργασία σε διεθνή θέματα είναι ο στόχος που θέτει η Άγκυρα, όπως προκύπτει από τις επαφές που είχε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος υπουργός, ολοκληρώνοντας τις επαφές του, έδωσε συνέντευξη Τύπου και υπογράμμισε ότι εξετάστηκαν τα θέματα της διμερούς συνεργασίας σε παγκόσμια θέματα και η συνεργασία στην Ασία και στους διεθνείς οργανισμούς.

«Μια φορά τον χρόνο θα υπάρχει συνάντηση υψηλού επιπέδου» είπε ο κ. Νταβούτογλου και τόνισε πως κατά τις συναντήσεις αυτές θα χαράσσεται το πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Το προσεχές καλοκαίρι, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας θα επισκεφθεί την Κίνα, ενώ την Τουρκία θα επισκεφθεί το προσεχές έτος ο Kινέζος υπουργός εξωτερικών.

Ο κ. Νταβούτογλου είπε πως τίθεται θέμα να ανοίξει η Τουρκία προξενεία και σε άλλα σημεία της Κίνας, εκτός από τη Σαγκάη και το Χονγκ Κονγκ, και ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ανοίξει τουρκικό γενικό προξενείο στο Γκουάνκου της Κίνας.

Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των διπλωματικών ακαδημιών των δύο χωρών.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση