Ad Code

Responsive Advertisement

Ετοίμαζαν χτύπημα μέσα στο Σαββατοκύριακο!


Τις κινήσεις των 5 συλληφθέντων τους τελευταίους μήνες στην Αθήνα, τις τηλεφωνικές επαφές, αλλά και τις συναντήσεις που είχαν στο Θησείο και τα Εξάρχεια ερευνούν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν τα σχέδια της συγκεκριμένης ομάδας.

Πληροφορίες λένε πως στην ΕΛ.ΑΣ είναι πεπεισμένοι πως οι συλληφθέντες, πιθανότατα με συνδρομή και άλλων ατόμων ετοίμαζαν χτύπημα μέσα στο Σαββατοκύριακο, χωρίς όμως οι  αστυνομικοί να είναι σε θέση να προσδιορίσουν το στόχο.


Μάλιστα εκτιμούν πως ο συγκεκριμένος βραχίονας της Θεσσαλονίκης  – που πιθανότατα είχε σχέσεις με την οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς – διαθέτει στη Θεσσαλονίκη διαμέρισμα – γιάφκα όπου έκρυβαν τον οπλισμό, τον οποίο προσπαθούσαν σιγά- σιγά να κατεβάσουν στην Αθήνα.


Ο ρόλος της Γερμανίδας

Το ρόλο της 27χρονης Γερμανίδας, που συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής ερευνούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, καθώς φέρεται να είχε στενές σχέσεις με τους τέσσερις συλληφθέντες.

Μάλιστα η μητέρα της Φέι Μ. φέρεται να είχε στο παρελθόν ενεργεί συμμετοχή στη γερμανική τρομοκρατική οργάνωση Μπάαντερ – Μάινχοφ γνωστή ως RAF. Είχε κατηγορηθεί το 1993 για συμμετοχή σε δολοφονικές επιθέσεις και ληστείες, ενώ το 1999 παραδόθηκε στη γερμανική πρεσβεία στην Βηρυτό, αλλά αφέθη ελεύθερη γιατί είχαν παραγραφεί τα αδικήματα.


Η 27χρονη καθηγήτρια ξένων γλωσσών αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση και δηλώνει απλώς αναρχική και φίλη των τεσσάρων συλληφθέντων.


Οι συλληφθέντες

Την ίδια ώρα  τα στοιχεία των τεσσάρων συλληφθέντων και τις φωτογραφίες τους έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία. Πρόκειται για τους:
1. Χαράλαμπος Τσιλιανίδης του Αθανασίου και της Στυλιανής, ετών 23
2. Δημήτριος Φέσσας του Νικολάου και της Ελισάβετ, ετών 23
3. Δημήτριος Δημτσιάδης του Παναγιώτη και της Ιωάννας, ετών 23
4. Σωκράτης Τζίφκας του Δημητρίου και της Ουρανίας, ετών 21
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία Εισαγγελέα, σε ημιυπόγειο διαμέρισμα επί της οδού Κορδελιού 30 στον Βύρωνα, καθώς και σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Δ. Πλαστήρα 14 στον Ταύρο, τα οποία ενοικίαζαν με πλαστά στοιχεία ταυτότητας οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov
Ένα πιστόλι 9 mm , με γεμιστήρα 10 φυσιγγίων
Εκατό φυσίγγια των 7,62 mm
Εκατόν είκοσι φυσίγγια των 9 mm
Ένας σιγαστήρας για Kalashnikov
Τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
Πέντε USB φορητοί δίσκοι
Δύο  Εξωτερικοί σκληροί δίσκοι
Τέσσερα κινητά τηλέφωνα
Οκτώ δελτία αστυνομικής ταυτότητας, εκ των οποίων τα τέσσερα των ιδίων των συλληφθέντων
Κενά έντυπα φοιτητικών δελτίων ταυτότητας
Δύο στρογγυλές σφραγίδες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Χειρόγραφες σημειώσεις
Εννέα πιστωτικές κάρτες
Το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ
Μονωτικές ταινίες
Λαμπτήρες
Κλειδιά
Σετ εργαλείων με κολλητήρι
Κατσαβίδια
Μία φορητή συσκευή πλαστικοποίησης

http://www.protothema.gr



Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση