Ad Code

Responsive Advertisement

Αλλάζει σελίδα το Λιμενικό Σώμα


Στην αλλαγή «ρότας» για το Λιμενικό Σώμα που αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, το οποίο μετατρέπεται αποκλειστικά σε Ακτοφυλακή, αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην ηγεσία του Λ.Σ. από τον απερχόμενο αρχηγό αντιναύαρχο Αθανάσιο Μπούσιο, στο νέο αρχηγό αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Σούλη.
Οπως ανέφερε ο κ. Παπουτσής, χθες δεν ήταν μια ημέρα απλής παραδοσιακής τελετής παράδοσης - παραλαβής στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος
«Είναι το τέλος μιας εποχής και η αρχή μιας άλλης, γιατί η αλλαγή της ηγεσίας συμπίπτει με τη νέα δομή, τη νέα λειτουργία, τη νέα αποστολή του Λιμενικού Σώματος, όπως αποφάσισε και δρομολόγησε η πολιτική ηγεσία, που εκφράζει τη λαϊκή κυριαρχία».
«Κι αν το όραμα του Ελευθερίου Βενιζέλου», προσέθεσε ο υπουργός, «στις αρχές του 20ού αιώνα δικαιώθηκε με την πολύχρονη, εξαιρετικά σημαντικά συμβολή του Λιμενικού Σώματος στην Υπηρεσία της Εμπορικής Ναυτιλίας, συμβάλλοντας και αυτό με τον τρόπο του έτσι ώστε η χώρα να καταστεί παγκόσμια υπερδύναμη στον τομέα της ναυτιλίας, το όραμα του σημερινού πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στον 21ο αιώνα είναι το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Ακτοφυλακή να έχει το δικό της ρόλο, τη δική της συμβολή στο δόγμα εθνικής και εσωτερικής ασφάλειας.
Καθώς και στις υποχρεώσεις της στο ελληνικό και το διεθνές γίγνεσθαι».
Ο κ. Παπουτσής ευχαρίστησε τον απερχόμενο αρχηγό, Αθανάσιο Μπούσιο, για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο Σώμα, και, αναφερόμενος στο νέο αρχηγό, τόνισε ότι θα είναι ο πρώτος αρχηγός του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.
Το όραμα του Βενιζέλου
Λίγη ώρα πριν, ο πρώην αρχηγός του Λ.Σ., Αθανάσιος Μπούσιος, τόνισε: «Τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες, χρειάστηκαν επτά συνολικά Προεδρικά Διατάγματα, για να ορισθεί, να καθορισθεί και να επανακαθορισθεί η ένταξη του Σώματος σε διοικητικό φορέα.
Από μόνο του το γεγονός αυτό θεωρώ ότι δεν τιμά την προσφορά του Λιμενικού Σώματος, παραγνωρίζει τα προσόντα του προσωπικού του, αντίκειται στο όραμα του εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, που το δημιούργησε, και δεν αντανακλά τη δική μου αντίληψη για τις δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος και του προσωπικού του στη χώρα».
«Για τη δική μου αντίληψη, η στρατιωτική τάξη και πειθαρχία, που διέπει το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, που δεν γνωρίζει ωράρια, ο σεβασμός που εμπνέει η στολή και η ενσυνείδητη υπακοή σε μια δομημένη ιεραρχία, σε συνδυασμό με τη μόνιμη, συγκροτημένη, συνδυασμένη συμβολή αυτού του έμπειρου, εκπαιδευμένου και εξειδικευμένου προσωπικού στη διαμόρφωση των πολιτικών βουλήσεων και επιλογών, τόσο για τη ναυτιλία όσο και για την ασφάλεια και την τάξη στα λιμάνια και τις ελληνικές θάλασσες, όπως και για την εφαρμογή, αλλά και για τον έλεγχο εφαρμογής αυτών των πολιτικών επιλογών, αποτελούν ένα υποδειγματικό μοντέλο και διαμορφώνουν στοιχεία εθνικής ισχύος», συμπλήρωσε ο κ. Μπούσιος.
Ο νέος αρχηγός
Από την πλευρά του ο νέος αρχηγός Λ.Σ., αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης, ξεκαθάρισε ότι οι αρμοδιότητες του Σώματος πλέον αφορούν:
α) Τον έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων μας, που αποτελούν ταυτόχρονα τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
β) την εξυπηρέτηση του Ελληνα πολίτη,
γ) τη διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος,
δ) την προστασία των πλοίων και των λιμένων από έκνομες ενέργειες,
ε) την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας στη θάλασσα,
στ) την αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκλήματος στο πεδίο αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος και
ζ) την έρευνα και διάσωση, καθώς και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.


http://www.naftemporiki.gr



Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση