1. -- Το Ισραήλ έτοιμο να κτυπήσει το Ιράν;;;
Το Ισραήλ δείχνει έτοιμο να προσβάλει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν (οι πληροφορίες μιλάνε για συνδυασμό αεροπορικών επιθέσεων και ναυτικών προβολών με βλήματα cruise) και οι ΗΠΑ προσπαθούν να το αποτρέψουν με την αποστολή του ειδικού απεσταλμένου Τομ Ντανίλον στο Τελ Αβίβ , καθώς δεν έχουν πειστεί ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή.
Την ίδια ώρα, ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, επικεφαλής του αμερικανικού γενικού επιτελείου στρατού, σε συνέντευξή του στο CNN που είναι προγραμματισμένη να μεταδοθεί σήμερα, υποστηρίζει ότι μια επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν θα ήταν αποσταθεροποιητική σε αυτή τη φάση και όχι συνετή, ενώ δεν θα επιτύγχανε τους μακροπρόθεσμους στόχους του Ισραήλ.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
2.-- ΗΠΑ-Βρετανία προς Ισραήλ: «¨Όχι επίθεση στο Ιράν –Δώστε χρόνο στις κυρώσεις»
19-02-2012 21:24:33
ΗΠΑ και Βρετανία έκαναν έκκληση σήμερα στο Ισραήλ να αποφύγει μια επίθεση κατά του Ιράν καθώς αυτή θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική όχι μόνο για την περιοχή αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.
Στις προειδοποιήσεις τους τόσο ο Αμερικανός αρχηγός του μικτού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στρατηγός Martin Dempsey όσο και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών William Hague δήλωσαν πως μια επίθεση στο Ιράν θα είχε απρόβλεπτες επιπτώσεις λέγοντας πως αυτό που πρέπει να πράξει το Ισραήλ είναι να δώσει περισσότερο χρόνο στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν.
Ο Martin Dempsey δήλωσε σχετικά πως μια επίθεση τώρα στο Ιράν από το Ισραήλ «δε θα ήταν μια συνετή πράξη», ενώ από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών είπε πως κάτι τέτοιο «δε θα ήταν μια σοφή επιλογή».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
3.-- Ο χάρτης του πολέμου στο Ιράν,που μοιάζει αναπόφευκτος.Γιατί οι ΗΠΑ ζητάνε "υπομονή" από το Ισραήλ
Το μόνο που μας έλειπε είναι να ξεσπάσει ένας πόλεμος.Κι όπως όλα δείχνουν το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό. Οι New York Times αποκαλύπτουν ουσιαστικά το ισραηλινό σχέδιο για “χτύπημα” στο Ιράν,επαναλαμβάνοντας βέβαια τις προειδοποιήσεις προς τον πιο στενό σύμμαχο των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάζουν ως εκτίμηση οι NY.Times:...
•Σε περίπτωση που το Ισραήλ αποφασίσει να ξεκινήσει αεροπορικά “χτυπήματα” στο Ιράν, οι πιλότοι του θα πρέπει να πετάξουν πάνω από 1.000 μίλια σ΄ εχθρικό εναέριο χώρο, με ανεφοδιασμό στον αέρα και να βρεθούν αντιμέτωποι με την αντιαεροπορική άμυνα του Ιράν.
•Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών για να εξουδετερωθεί η ιρανική αντιαεροπορική άμυνα θα πρέπει να υπάρξει μια επιχείρηση η οποία θα προβλέπει την ταυτόχρονη πτήση 100 αεροσκαφών.
•Αμερικανοί αξιωματούχοι και στρατιωτικοί αναλυτές του Πενταγώνουν υποστηρίζουν ότι θα πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο εγχείρημα,πολύ διαφορετικό από τις «χειρουργικές» επιθέσεις σε πυρηνικό αντιδραστήρα στη Συρία το 2007 και στον αντιδραστήρα του Ιράκ το 1981.
•””Δεν θα είναι καθόλου εύκολο”, λέει ο David A. Deptula, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πέρυσι ως ανώτατος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας και είχε σχεδιάσει τις αμερικανικές εναέριες εκστρατείες το 2001 στο Αφγανιστάν και στον πόλεμο του Κόλπου το 1991.
Οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις για ισραηλινή επίθεση στο Ιράν πληθαίνουν και ανησυχούν τις ΗΠΑ.
Ο Tom Donilon, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ την Κυριακή, και ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου , στρατηγός Martin E. Dempsey, προειδοποίησε μέσω CNN ότι μια ισραηλινή επίθεση στο Ιράν τώρα θα είναι "αποσταθεροποιητική.”
Ομοίως, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, William Hague, δήλωσε στο BBC ότι μια επίθεση στο Ιράν δεν θα είναι« σοφή κίνηση "για το Ισραήλ .
Τι ανησυχεί τις ΗΠΑ; Αν το Ισραήλ ξεκινώντας την επίθεση στο Ιράν θα καταφέρει να “τελειώσει” μόνο του τη “δουλειά” .Κι αυτό γιατί αν δεν τα καταφέρει οι ΗΠΑ δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να εμπλακούν.
Ποιοι είναι οι στόχοι
Σύμφωνα με τις αμερκανικές εκτιμήσεις το Ισραήλ θα ήθελε να χτυπήσει τέσσερις μεγάλες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
• Νατάνζ και Φόρντο , Αράκ και Ισφαχάν.
Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές το πρώτο πρόβλημα είναι το πώς θα φτάσουν εκεί τα ισραηλινά μαχητικά.
Υπάρχουν τρεις πιθανές διαδρομές ,όπως φαίνεται και στο γράφημα των N.Y.Times : βόρεια πάνω από την Τουρκία, νότια πάνω από τη Σαουδική Αραβία ή μέσω Ιορδανίας και το Ιράκ.
Η διαδρομή πάνω από το Ιράκ θα είναι η πιο άμεση και βέβαια ακόμη κι αν ήθελαν οι Ιρακινοί να αντιδράσουν δεν έχουν πια αεράμυνα για να το κάνουν.
Υποθέτοντας ότι η Ιορδανία θα ανεχθεί την ισραηλινή υπέρπτηση, το επόμενο πρόβλημα είναι η απόσταση. Το Ισραήλ έχει Αμερικανικής κατασκευής F-15I και F-16I μαχητικά αεροσκάφη που μπορούν να μεταφέρουν τις βόμβες προς τους στόχους, αλλά ακόμη κι αν όλα πάνε τέλεια,τους “λείπουν” το ελάχιστο 2.000.Με την προϋπόθεση ότι τα αεροσκάφη δεν θα χάσουν ούτε δευτερόλεπτο.
Συνεπώς το Ισραήλ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αεροπλάνα ανεφοδιασμού.Διαθέτει οκτώ και οι αμερικανοί στρατιωτικοί αναλυτές ,λένε ότι δεν είναι αρκετά για μια τέτοια σύνθετη επίθεση.
Ακόμα κι αν κριθούν αρκετά , θα πρέπει να προστατεύονται από μαχητικά.
Το Ισραήλ σύμφωνα με όσα είναι γνωστά έχει περίπου 125 F-15Is και F-16Is. Μία πιθανότητα, σύμφωνα με τους αμερικανούς είναι να πετούν τα αεροσκάφη ανεφοδιασμού στα 50.000 πόδια, για να αποφύγουν πυρά αεράμυνας και στη συνέχεια να κατέβουν χαμηλότερα για τους ανεφοδιασμούς.
Ιρανική Αεράμυνα
Η αντιαεροπορική άμυνα του Ιράν μπορεί να είναι παλιάς γενιάς - το 2010, η Ρωσία αρνήθηκε να πουλήσει στο Ιράν τους πιο προηγμένους S-300 - αλλά δεν είναι καθόλου αμελητέα, λένε στρατιωτικοί αναλυτές.
Θα μπορούσε να αναγκάσει τα ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα να ελιχθούν και να ρίξουν τα πυρομαχικά τους, πριν φτάσουν ακόμα στους στόχους τους. Το Ιράν θα μπορούσε επίσης να αντεπιτεθεί με πυραύλους που θα μπορούσαν να πλήξουν το Ισραήλ, ανοίγοντας ένα νέο πολέμο στη Μέση Ανατολή. Κάποιοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν υποστηρίξει ότι οι συνέπειες θα είναι χειρότερες, αν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Ένα άλλο σημαντικό εμπόδιο είναι οι ισραηλινές βόμβες είναι σε θέση να διεισδύσουν στην εγκατάσταση Νατάνζ, που πιστεύεται ότι βρίσκεται προστατευμένη κάτω από 30 πόδια οπλισμένου σκυροδέματος.Όπως και η εγκατάσταση στο Φόρντο, η οποία είναι χτισμένη σε ένα βουνό.
Το Ισραήλ έχει αμερικανικής κατασκευής βόμβες GBU-28-5000 λιβρών "Bunker Buster"που μπορούν να πλήξουν οχυρωμένους στόχους, αν και δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό θα φθάσουν οι ζημιές.
Οι αμερικανικές εκτιμήσεις καταλήγουν ουσιαστικά σε μία ακόμη προειδοποίηση προς το Ισραήλ να μην προχωρήσει μόνο του.
Οι ΗΠΑ λένε ότι το έχουν την ικανότητα να πλήξουν το Ιράν με βομβαρδιστικά αεροπλάνα, αεροσκάφη stealth και πυραύλους κρουζ, και με μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μπορούσαν να κάνουν εκτιμήσεις ζημιών για να διαπιστώσουν αν χρειάζονται νέες επιθέσεις.
Ακόμη κι έτσι όμως αξιωματούχοι λένε ότι θα εξακολουθούσε να είναι δύσκολο να διεισδύσουν βαθύτερα στις εγκαταστάσεις του Ιράν με τις υπάρχουσες αμερικανικές βόμβες και έτσι ενισχύουν την υπάρχουσα 30.000 λιβρών "Massive Ordnance Penetrator», που σχεδιάστηκε ειδικά για το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.
Συνεπώς οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ,υπομονή,για έναν πόλεμο που μοιάζει αναπόφευκτος.
www.onalert.gr
4.-- Ο κόσμος έχει τα προβλήματα του και το Ισραήλ όρεξη για πόλεμο! > ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ... ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!!!
Μια τεράστια πολεμική μηχανή προθερμαίνει το Ισραήλ και απ'ότι φαίνεται είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να την εξαπολύσει κατά του Ιράν, καθώς το Τελ Αβίβ έχει βεβαιωθεί ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς, αν δεν υπάρξει κάποια "ενεργός αντίδραση" η Τεχεράνη θα έχει δοκιμάσει το πρώτο πυρηνικό όπλο της. Μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει εντοπιστεί σε έρημοστο βόρειο Ιράν το σημείο δοκιμής του πρώτου πυρηνικού όπλου της.
Μέχρι στιγμής με σαμποτάζ και δολοφονίες Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων ακόμα και στην καρδιά της Τεχεράνης, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταφέρει να καθυστερήσουν τουλάχιστον για δύο χρόνια την απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν, αλλά τώρα φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν λάβει το δρόμο τους και τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να εμποδίσει το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Μάλιστα πλέον για λόγους ασφαλείας το σύνολο των επιστημόνων και οι οικογένειές τους βρίσκονται συγκεντρωμένοοι σε ένα στρατόπεδο, σε μια αντιγραφή του σχεδίου "Μανχάταν" που έδωσε στις ΗΠΑ το πρώτο πυρηνικό της όπλο.
Με τις εξελίξεις στην περιοχή να "τρέχουν" πια με ανεξέλικτο τρόπο όπως αποδείχτηκε από την παρουσίαση των νέων επιτευγμάτων του Ιράν από τον πρόεδρο της χώρας και τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε ισραηλινούς διπλωμάτες στην Ινδία και στην Γεωργία, η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί ενόψει και των εκλογών στις ΗΠΑ να ελέγξουν τις κινήσεις του Ισραήλ σε σχέση με το Ιράν.
Το αρνητικό αυτό κλίμα ευνοούν οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Ehud Barak ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξε ότι «Ένα πυρηνικό Ιράν αποτελεί μια απειλή για όλο τον κόσμο, όχι μόνο το Ισραήλ. Άλλες σημαντικές δυνάμεις στην Μέση Ανατολή θα πρέπει να αποπειραθούν να αποκτήσουν πυρηνική δυνατότητα, πιθανώς η Σαουδική Αραβία, πιθανώς η Τουρκία, πιθανώς ακόμα και η Αίγυπτος». Επιπλέον ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, επεσήμανε ότι οι διεθνείς κυρώσεις δεν φαίνεται να έχουν κάποιο απτό αποτέλεσμα.
Όπως δήλωσε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Κύπρο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός B. Netanyahou, «Είμαστε αντιμέτωποι με ένα καθεστώς που παραβιάζει όλους τους κανόνες, δεν σέβεται καθόλου τους διεθνείς κανόνες».
Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένο ότι η υποστήριξη του Ιράν στην Συρία αυξάνεται κάθε μέρα που περνά με την μεταφορά στρατιωτικού υλικού και ανδρών της επίλεκτης δύναμης Al Quds, το Ισραήλ αισθάνεται να απειλείται περισσότερο από ποτέ.
Η άφιξη της ιρανικής ναυτικής δύναμης στην Συρία και η βούληση του Ιράν να εμπλακεί με στρατεύματα στις συγκρούσεις στην Συρία, φέρνουν την ιρανική στρατιωτική απειλή πιο κοντά στα σύνορα του Ισραήλ.
Μάλιστα με βάση τις τελευταίες πληροφορίες το Ισραήλ έχει αποστείλει στην Ερυθρά θάλασσα εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ένα υποβρύχιο κλάσης Dolphin το οποίο φέρει πυραύλους cruise εξοπλισμένους και με πυρηνική κεφαλή, ενώ και ένα δεύτερο υποβρύχιο με πυραύλους cruise, αναμένεται να περάσει τις επόμενες ημέρες στην Ερυθρά Θάλασσα.
Πριν από 10 περίπου χρόνια το Ισραήλ είχε πραγματοποιήσει μία δοκιμή εκτόξευσης πυραύλων cruise από υποβρύχιο ανοικτά των ακτών της Σρί Λάνκα. Εκτιμάται ότι το Ισραηλινό υποβρύχιο επιχειρεί στα νερά της Ερυθράς θάλασσας και θα μπορούσε να αναπτυχτεί σε απόσταση ασφαλείας από τις ανατολικές ακτές του Ιράν στην Αραβική θάλασσα εφόσον χρειαστεί.
Το δεύτερο σκέλος μιας ισραηλινής επίθεσης θα περιλαμβάνει την χρήση των 25 βομβαρδιστικών F-15I Ra'am τα οποία μπορούν να φέρουν τις διατρητικές βόμβες GBU-28 (οι οποίες περιλαμβάνουν την βόμβα BLU-113 Super Penetrator). Οι συγκεκριμένες κατευθυνόμενες βόμβες έχουν βάρος 5.000 λίβρες και μπορούν να αφεθούν από απόσταση 9 χλμ.
Οι βόμβες αυτές μπορούν να διατρήσουν περισσότερα από 30 μέτρα εδάφους ή 6 μέτρα ενισχυμένου σκυροδέματος. Το Ισραήλ απέκτησε το 2006 εκατό βόμβες GBU-28 οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολεμικές επιχειρήσεις το 2002 και το 2003 στο Ιράκ από την αμερικανική Αεροπορία και αγοράστηκαν με πλήρη μυστικότητα από το Ισραήλ.
Τα ισραηλινά αεροσκάφη σύμφωνα με πληροφορίες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν είτε την διαδρομή μέσω του εναερίου χώρου της Ιορδανίας και του Ιράκ, είτε μέσω του εναερίου χώρου της Σαουδικής Αραβίας.
Στην τελευταία περίπτωση πριν από ενάμιση χρόνο υπήρχε μία πληροφορία από βρετανική εφημερίδα για μία άτυπη "συνεργασία" των δύο χωρών ώστε ισραηλινά μαχητικά να μπορέσουν να φτάσουν στο Ιράν μέσω μίας στενής λωρίδας στον εναέριο χώρο της Σ. Αραβίας στα βόρεια σύνορα της χώρας με την Ιορδανία. Την πληροφορία την διέψευσε φυσικά η κυβέρνηση της Σ. Αραβίας, αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά τι θα μπορούσαν να πράξουν οι δύο παραδοσιακοί εχθροί του Ιράν.
Μία ακόμα επιχειρησιακή λύση που θα μπορούσε να υιοθετηθεί από την κυβέρνηση του Ισραήλ, θα ήταν μία ισραηλινή καταδρομική επιχείρηση από το Αζερμπαϊτζάν με το οποίο το Ισραήλ διατηρεί στενές στρατιωτικές σχέσεις και το 25% των Ιρανών είναι αζερικής καταγωγής. Φυσικά σε κάθε περίπτωση ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η παρουσία φίλιων ειδικών δυνάμεων μέσα στο Ιράν οι οποίες έχουν ως αποστολή την υποστήριξη μίας επιθετικής ενέργειας.
Τόσο η στοχοποίηση όσο και η κατάδειξη των βομβών που θα χρησιμοποιήσουν οι Ισραηλινοί σε μία μελλοντική επίθεση στο Ιράν απαιτούν την παροχή βοήθειας από δυνάμεις που είναι στο έδαφος του Ιράν και όπως αποδεικνύουν οι πρόσφατες δολοφονίες Ιρανών επιστημόνων και τα σαμποτάζ στις πυραυλικές εγκαταστάσεις οι Ισραηλινοί διατηρούν ένα σημαντικό και αποτελεσματικό δίκτυο μέσα στο Ιράν.
greeknation.
http://www.katohika.gr/ 2012/02/blog-post_2588.html
5.-- Το Ιράν ετοιμάζεται να καταφέρει προληπτικό χτύπημα
Το Ιράν είναι έτοιμο να καταφέρει προληπτικό χτύπημα σε περίπτωση εμφάνισης απειλής για τα εθνικά του συμφέροντα. Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου του ιρανικού στρατού.
Κατά τα λεγόμενά του η στρατηγική του Ιράν στις σύγχρονες συνθήκες προβλέπει τη λήψη οποιωνδήποτε δυνατών μέτρων σε περίπτωση εμφάνισης απειλής για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
«Δεν θα περιμένουμε πότε οι εχθροί θα περάσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες εναντίον μας, η αντίδρασή μας θα είναι προληπτική», δήλωσε ο στρατηγός.
http://greek.ruvr.ru/ 2012_02_21/66605448/
Είχαμε και αυτο προχθες ..
6.-- Το Ισραήλ σε επιφυλακή μετά την είσοδο ιρανικών πλοίων στη Μεσόγειο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012
Τα δύο πολεμικά πλοία του Ιράν που πέρασαν τη διώρυγα του Σουέζ και έχουν καταπλεύσει στη Συρία θα παρακολουθούνται στενά από το Ισραήλ, ανακοίνωσε την Κυριακή το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.
«Θα τα παρακολουθούμε πολύ στενά προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι δεν πλησιάζουν τα χωρικά μας ύδατα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γιγκάλ Πάλμορ.
Τα πλοία -ένα αντιτορπιλικό και ένα μεταγωγικό- έχουν δέσει στο λιμάνι Ταρτούς, βορειοδυτικά της Δαμασκού.
Η είσοδος του ιρανικού ναυτικού στη Μεσόγειο έρχεται να επιδεινώσει τις σχέσεις της Τεχεράνης με τη Δύση, οι οποίες είναι ήδη τεταμένες λόγω του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, αλλά και των εικασιών για επικείμενη ισραηλινή επέμβαση στη γειτονική χώρα.
Η άφιξη των πλοίων ανακοινώθηκε το Σάββατο στην Τεχεράνη: «Το στρατηγικό ναυτικό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν πέρασε τη διώρυγα του Σουέζ για δεύτερη φορά μετά την Ισλαμική Επανάσταση [το 1979]» δήλωσε ο ναύαρχος Χαμπιμπόλα Σαγιάρι στο επίσημο πρακτορείο IRNA.
Το Φεβρουάριο του 2011, δύο ιρανικά πλοία που εισήλθαν στη Μεσόγειο -μια τορπιλάκατος και ένα μεταγωγικό- είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ, το οποίο έθεσε και τότε το ναυτικό του σε επιφυλακή.
Όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο, το ναυτικό του Ιράν έχει εντείνει την παρουσία του στα διεθνή ύδατα τα τελευταία δύο χρόνια.
Ιρανικά σκάφη αναπτύσσονται συχνά στον Ινδικό Ωκεανό και τον Κόλπο του Άντεν προκειμένου να προστατεύσουν τα ιρανικά εμπορικά πλοία από Σομαλούς πειρατές. Ιρανικές φρεγάτες, αντιτορπιλικά και τρία υποβρύχια Kilo, ρωσικής κατασκευής, επιχειρούν επίσης στον Κόλπο του Ομάν.
Πέρυσι τον Ιούνιο, ιρανικά υποβρύχια «συνέλεξαν δεδομένα » στην Ερυθρά Θάλασσα, και η ηγεσία του ναυτικού δηλώνει ότι μελλοντικές αποστολές θα φτάσουν κοντά στα χωρικά ύδατα των ΗΠΑ.
Σε μια άλλη εξέλιξη, οι επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) κατευθύνονται προς το Ιράν για να εξετάσει τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις.
«Ελπίζουμε να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα σε αυτήν την επίσκεψη. Προτεραιότητα εξακολουθεί να είναι η πιθανότητα της στρατιωτικής διάστασης του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των επιθεωρητών Χέρμαν Νάκαερτς.
7.-- Αλήθεια ή ψέμα η «προειδοποίηση» Κίσινγκερ: O Γ’ ΠΠ προ των πυλών????
http://www.katohika.gr/ 2012/02/o_20.html
8.-- Είχαμε και μια άσχετη πληροφορία που δεν δώσαμε σημασία οτι το χτύπημε θα γίνει 22-23 φεβρουαρίου, δηλαδή αύριο ή την Πέμπτη..
9.-- και σήμερα έφτασαν και κατι φήμες ότι διέρρευσε απο προμηθευτές του στρατού πως παρηγγειλαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΡΡΕΑΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΚΕΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΥΠΟΥ ΛΙΒΥΗΣ.
ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΔΟΥΛΙΚΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ..
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.
Το Ισραήλ δείχνει έτοιμο να προσβάλει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν (οι πληροφορίες μιλάνε για συνδυασμό αεροπορικών επιθέσεων και ναυτικών προβολών με βλήματα cruise) και οι ΗΠΑ προσπαθούν να το αποτρέψουν με την αποστολή του ειδικού απεσταλμένου Τομ Ντανίλον στο Τελ Αβίβ , καθώς δεν έχουν πειστεί ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή.
Την ίδια ώρα, ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, επικεφαλής του αμερικανικού γενικού επιτελείου στρατού, σε συνέντευξή του στο CNN που είναι προγραμματισμένη να μεταδοθεί σήμερα, υποστηρίζει ότι μια επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν θα ήταν αποσταθεροποιητική σε αυτή τη φάση και όχι συνετή, ενώ δεν θα επιτύγχανε τους μακροπρόθεσμους στόχους του Ισραήλ.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
2.-- ΗΠΑ-Βρετανία προς Ισραήλ: «¨Όχι επίθεση στο Ιράν –Δώστε χρόνο στις κυρώσεις»
19-02-2012 21:24:33
ΗΠΑ και Βρετανία έκαναν έκκληση σήμερα στο Ισραήλ να αποφύγει μια επίθεση κατά του Ιράν καθώς αυτή θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική όχι μόνο για την περιοχή αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.
Στις προειδοποιήσεις τους τόσο ο Αμερικανός αρχηγός του μικτού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στρατηγός Martin Dempsey όσο και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών William Hague δήλωσαν πως μια επίθεση στο Ιράν θα είχε απρόβλεπτες επιπτώσεις λέγοντας πως αυτό που πρέπει να πράξει το Ισραήλ είναι να δώσει περισσότερο χρόνο στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν.
Ο Martin Dempsey δήλωσε σχετικά πως μια επίθεση τώρα στο Ιράν από το Ισραήλ «δε θα ήταν μια συνετή πράξη», ενώ από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών είπε πως κάτι τέτοιο «δε θα ήταν μια σοφή επιλογή».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
3.-- Ο χάρτης του πολέμου στο Ιράν,που μοιάζει αναπόφευκτος.Γιατί οι ΗΠΑ ζητάνε "υπομονή" από το Ισραήλ
Το μόνο που μας έλειπε είναι να ξεσπάσει ένας πόλεμος.Κι όπως όλα δείχνουν το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό. Οι New York Times αποκαλύπτουν ουσιαστικά το ισραηλινό σχέδιο για “χτύπημα” στο Ιράν,επαναλαμβάνοντας βέβαια τις προειδοποιήσεις προς τον πιο στενό σύμμαχο των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάζουν ως εκτίμηση οι NY.Times:...
•Σε περίπτωση που το Ισραήλ αποφασίσει να ξεκινήσει αεροπορικά “χτυπήματα” στο Ιράν, οι πιλότοι του θα πρέπει να πετάξουν πάνω από 1.000 μίλια σ΄ εχθρικό εναέριο χώρο, με ανεφοδιασμό στον αέρα και να βρεθούν αντιμέτωποι με την αντιαεροπορική άμυνα του Ιράν.
•Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών για να εξουδετερωθεί η ιρανική αντιαεροπορική άμυνα θα πρέπει να υπάρξει μια επιχείρηση η οποία θα προβλέπει την ταυτόχρονη πτήση 100 αεροσκαφών.
•Αμερικανοί αξιωματούχοι και στρατιωτικοί αναλυτές του Πενταγώνουν υποστηρίζουν ότι θα πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο εγχείρημα,πολύ διαφορετικό από τις «χειρουργικές» επιθέσεις σε πυρηνικό αντιδραστήρα στη Συρία το 2007 και στον αντιδραστήρα του Ιράκ το 1981.
•””Δεν θα είναι καθόλου εύκολο”, λέει ο David A. Deptula, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πέρυσι ως ανώτατος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας και είχε σχεδιάσει τις αμερικανικές εναέριες εκστρατείες το 2001 στο Αφγανιστάν και στον πόλεμο του Κόλπου το 1991.
Οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις για ισραηλινή επίθεση στο Ιράν πληθαίνουν και ανησυχούν τις ΗΠΑ.
Ο Tom Donilon, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ την Κυριακή, και ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου , στρατηγός Martin E. Dempsey, προειδοποίησε μέσω CNN ότι μια ισραηλινή επίθεση στο Ιράν τώρα θα είναι "αποσταθεροποιητική.”
Ομοίως, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, William Hague, δήλωσε στο BBC ότι μια επίθεση στο Ιράν δεν θα είναι« σοφή κίνηση "για το Ισραήλ .
Τι ανησυχεί τις ΗΠΑ; Αν το Ισραήλ ξεκινώντας την επίθεση στο Ιράν θα καταφέρει να “τελειώσει” μόνο του τη “δουλειά” .Κι αυτό γιατί αν δεν τα καταφέρει οι ΗΠΑ δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να εμπλακούν.
Ποιοι είναι οι στόχοι
Σύμφωνα με τις αμερκανικές εκτιμήσεις το Ισραήλ θα ήθελε να χτυπήσει τέσσερις μεγάλες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
• Νατάνζ και Φόρντο , Αράκ και Ισφαχάν.
Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές το πρώτο πρόβλημα είναι το πώς θα φτάσουν εκεί τα ισραηλινά μαχητικά.
Υπάρχουν τρεις πιθανές διαδρομές ,όπως φαίνεται και στο γράφημα των N.Y.Times : βόρεια πάνω από την Τουρκία, νότια πάνω από τη Σαουδική Αραβία ή μέσω Ιορδανίας και το Ιράκ.
Η διαδρομή πάνω από το Ιράκ θα είναι η πιο άμεση και βέβαια ακόμη κι αν ήθελαν οι Ιρακινοί να αντιδράσουν δεν έχουν πια αεράμυνα για να το κάνουν.
Υποθέτοντας ότι η Ιορδανία θα ανεχθεί την ισραηλινή υπέρπτηση, το επόμενο πρόβλημα είναι η απόσταση. Το Ισραήλ έχει Αμερικανικής κατασκευής F-15I και F-16I μαχητικά αεροσκάφη που μπορούν να μεταφέρουν τις βόμβες προς τους στόχους, αλλά ακόμη κι αν όλα πάνε τέλεια,τους “λείπουν” το ελάχιστο 2.000.Με την προϋπόθεση ότι τα αεροσκάφη δεν θα χάσουν ούτε δευτερόλεπτο.
Ακόμα κι αν κριθούν αρκετά , θα πρέπει να προστατεύονται από μαχητικά.
Το Ισραήλ σύμφωνα με όσα είναι γνωστά έχει περίπου 125 F-15Is και F-16Is. Μία πιθανότητα, σύμφωνα με τους αμερικανούς είναι να πετούν τα αεροσκάφη ανεφοδιασμού στα 50.000 πόδια, για να αποφύγουν πυρά αεράμυνας και στη συνέχεια να κατέβουν χαμηλότερα για τους ανεφοδιασμούς.
Ιρανική Αεράμυνα
Η αντιαεροπορική άμυνα του Ιράν μπορεί να είναι παλιάς γενιάς - το 2010, η Ρωσία αρνήθηκε να πουλήσει στο Ιράν τους πιο προηγμένους S-300 - αλλά δεν είναι καθόλου αμελητέα, λένε στρατιωτικοί αναλυτές.
Θα μπορούσε να αναγκάσει τα ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα να ελιχθούν και να ρίξουν τα πυρομαχικά τους, πριν φτάσουν ακόμα στους στόχους τους. Το Ιράν θα μπορούσε επίσης να αντεπιτεθεί με πυραύλους που θα μπορούσαν να πλήξουν το Ισραήλ, ανοίγοντας ένα νέο πολέμο στη Μέση Ανατολή. Κάποιοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν υποστηρίξει ότι οι συνέπειες θα είναι χειρότερες, αν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Ένα άλλο σημαντικό εμπόδιο είναι οι ισραηλινές βόμβες είναι σε θέση να διεισδύσουν στην εγκατάσταση Νατάνζ, που πιστεύεται ότι βρίσκεται προστατευμένη κάτω από 30 πόδια οπλισμένου σκυροδέματος.Όπως και η εγκατάσταση στο Φόρντο, η οποία είναι χτισμένη σε ένα βουνό.
Το Ισραήλ έχει αμερικανικής κατασκευής βόμβες GBU-28-5000 λιβρών "Bunker Buster"που μπορούν να πλήξουν οχυρωμένους στόχους, αν και δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό θα φθάσουν οι ζημιές.
Οι αμερικανικές εκτιμήσεις καταλήγουν ουσιαστικά σε μία ακόμη προειδοποίηση προς το Ισραήλ να μην προχωρήσει μόνο του.
Οι ΗΠΑ λένε ότι το έχουν την ικανότητα να πλήξουν το Ιράν με βομβαρδιστικά αεροπλάνα, αεροσκάφη stealth και πυραύλους κρουζ, και με μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μπορούσαν να κάνουν εκτιμήσεις ζημιών για να διαπιστώσουν αν χρειάζονται νέες επιθέσεις.
Ακόμη κι έτσι όμως αξιωματούχοι λένε ότι θα εξακολουθούσε να είναι δύσκολο να διεισδύσουν βαθύτερα στις εγκαταστάσεις του Ιράν με τις υπάρχουσες αμερικανικές βόμβες και έτσι ενισχύουν την υπάρχουσα 30.000 λιβρών "Massive Ordnance Penetrator», που σχεδιάστηκε ειδικά για το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.
Συνεπώς οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ,υπομονή,για έναν πόλεμο που μοιάζει αναπόφευκτος.
www.onalert.gr
4.-- Ο κόσμος έχει τα προβλήματα του και το Ισραήλ όρεξη για πόλεμο! > ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ... ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!!!
Μια τεράστια πολεμική μηχανή προθερμαίνει το Ισραήλ και απ'ότι φαίνεται είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να την εξαπολύσει κατά του Ιράν, καθώς το Τελ Αβίβ έχει βεβαιωθεί ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς, αν δεν υπάρξει κάποια "ενεργός αντίδραση" η Τεχεράνη θα έχει δοκιμάσει το πρώτο πυρηνικό όπλο της. Μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει εντοπιστεί σε έρημοστο βόρειο Ιράν το σημείο δοκιμής του πρώτου πυρηνικού όπλου της.
Μέχρι στιγμής με σαμποτάζ και δολοφονίες Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων ακόμα και στην καρδιά της Τεχεράνης, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταφέρει να καθυστερήσουν τουλάχιστον για δύο χρόνια την απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν, αλλά τώρα φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν λάβει το δρόμο τους και τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να εμποδίσει το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Μάλιστα πλέον για λόγους ασφαλείας το σύνολο των επιστημόνων και οι οικογένειές τους βρίσκονται συγκεντρωμένοοι σε ένα στρατόπεδο, σε μια αντιγραφή του σχεδίου "Μανχάταν" που έδωσε στις ΗΠΑ το πρώτο πυρηνικό της όπλο.
Με τις εξελίξεις στην περιοχή να "τρέχουν" πια με ανεξέλικτο τρόπο όπως αποδείχτηκε από την παρουσίαση των νέων επιτευγμάτων του Ιράν από τον πρόεδρο της χώρας και τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε ισραηλινούς διπλωμάτες στην Ινδία και στην Γεωργία, η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί ενόψει και των εκλογών στις ΗΠΑ να ελέγξουν τις κινήσεις του Ισραήλ σε σχέση με το Ιράν.
Το αρνητικό αυτό κλίμα ευνοούν οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Ehud Barak ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξε ότι «Ένα πυρηνικό Ιράν αποτελεί μια απειλή για όλο τον κόσμο, όχι μόνο το Ισραήλ. Άλλες σημαντικές δυνάμεις στην Μέση Ανατολή θα πρέπει να αποπειραθούν να αποκτήσουν πυρηνική δυνατότητα, πιθανώς η Σαουδική Αραβία, πιθανώς η Τουρκία, πιθανώς ακόμα και η Αίγυπτος». Επιπλέον ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, επεσήμανε ότι οι διεθνείς κυρώσεις δεν φαίνεται να έχουν κάποιο απτό αποτέλεσμα.
Όπως δήλωσε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Κύπρο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός B. Netanyahou, «Είμαστε αντιμέτωποι με ένα καθεστώς που παραβιάζει όλους τους κανόνες, δεν σέβεται καθόλου τους διεθνείς κανόνες».
Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένο ότι η υποστήριξη του Ιράν στην Συρία αυξάνεται κάθε μέρα που περνά με την μεταφορά στρατιωτικού υλικού και ανδρών της επίλεκτης δύναμης Al Quds, το Ισραήλ αισθάνεται να απειλείται περισσότερο από ποτέ.
Η άφιξη της ιρανικής ναυτικής δύναμης στην Συρία και η βούληση του Ιράν να εμπλακεί με στρατεύματα στις συγκρούσεις στην Συρία, φέρνουν την ιρανική στρατιωτική απειλή πιο κοντά στα σύνορα του Ισραήλ.
Μάλιστα με βάση τις τελευταίες πληροφορίες το Ισραήλ έχει αποστείλει στην Ερυθρά θάλασσα εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ένα υποβρύχιο κλάσης Dolphin το οποίο φέρει πυραύλους cruise εξοπλισμένους και με πυρηνική κεφαλή, ενώ και ένα δεύτερο υποβρύχιο με πυραύλους cruise, αναμένεται να περάσει τις επόμενες ημέρες στην Ερυθρά Θάλασσα.
Πριν από 10 περίπου χρόνια το Ισραήλ είχε πραγματοποιήσει μία δοκιμή εκτόξευσης πυραύλων cruise από υποβρύχιο ανοικτά των ακτών της Σρί Λάνκα. Εκτιμάται ότι το Ισραηλινό υποβρύχιο επιχειρεί στα νερά της Ερυθράς θάλασσας και θα μπορούσε να αναπτυχτεί σε απόσταση ασφαλείας από τις ανατολικές ακτές του Ιράν στην Αραβική θάλασσα εφόσον χρειαστεί.
Το δεύτερο σκέλος μιας ισραηλινής επίθεσης θα περιλαμβάνει την χρήση των 25 βομβαρδιστικών F-15I Ra'am τα οποία μπορούν να φέρουν τις διατρητικές βόμβες GBU-28 (οι οποίες περιλαμβάνουν την βόμβα BLU-113 Super Penetrator). Οι συγκεκριμένες κατευθυνόμενες βόμβες έχουν βάρος 5.000 λίβρες και μπορούν να αφεθούν από απόσταση 9 χλμ.
Οι βόμβες αυτές μπορούν να διατρήσουν περισσότερα από 30 μέτρα εδάφους ή 6 μέτρα ενισχυμένου σκυροδέματος. Το Ισραήλ απέκτησε το 2006 εκατό βόμβες GBU-28 οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολεμικές επιχειρήσεις το 2002 και το 2003 στο Ιράκ από την αμερικανική Αεροπορία και αγοράστηκαν με πλήρη μυστικότητα από το Ισραήλ.
Τα ισραηλινά αεροσκάφη σύμφωνα με πληροφορίες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν είτε την διαδρομή μέσω του εναερίου χώρου της Ιορδανίας και του Ιράκ, είτε μέσω του εναερίου χώρου της Σαουδικής Αραβίας.
Στην τελευταία περίπτωση πριν από ενάμιση χρόνο υπήρχε μία πληροφορία από βρετανική εφημερίδα για μία άτυπη "συνεργασία" των δύο χωρών ώστε ισραηλινά μαχητικά να μπορέσουν να φτάσουν στο Ιράν μέσω μίας στενής λωρίδας στον εναέριο χώρο της Σ. Αραβίας στα βόρεια σύνορα της χώρας με την Ιορδανία. Την πληροφορία την διέψευσε φυσικά η κυβέρνηση της Σ. Αραβίας, αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά τι θα μπορούσαν να πράξουν οι δύο παραδοσιακοί εχθροί του Ιράν.
Μία ακόμα επιχειρησιακή λύση που θα μπορούσε να υιοθετηθεί από την κυβέρνηση του Ισραήλ, θα ήταν μία ισραηλινή καταδρομική επιχείρηση από το Αζερμπαϊτζάν με το οποίο το Ισραήλ διατηρεί στενές στρατιωτικές σχέσεις και το 25% των Ιρανών είναι αζερικής καταγωγής. Φυσικά σε κάθε περίπτωση ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η παρουσία φίλιων ειδικών δυνάμεων μέσα στο Ιράν οι οποίες έχουν ως αποστολή την υποστήριξη μίας επιθετικής ενέργειας.
Τόσο η στοχοποίηση όσο και η κατάδειξη των βομβών που θα χρησιμοποιήσουν οι Ισραηλινοί σε μία μελλοντική επίθεση στο Ιράν απαιτούν την παροχή βοήθειας από δυνάμεις που είναι στο έδαφος του Ιράν και όπως αποδεικνύουν οι πρόσφατες δολοφονίες Ιρανών επιστημόνων και τα σαμποτάζ στις πυραυλικές εγκαταστάσεις οι Ισραηλινοί διατηρούν ένα σημαντικό και αποτελεσματικό δίκτυο μέσα στο Ιράν.
greeknation.
http://www.katohika.gr/
5.-- Το Ιράν ετοιμάζεται να καταφέρει προληπτικό χτύπημα
Το Ιράν είναι έτοιμο να καταφέρει προληπτικό χτύπημα σε περίπτωση εμφάνισης απειλής για τα εθνικά του συμφέροντα. Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου του ιρανικού στρατού.
Κατά τα λεγόμενά του η στρατηγική του Ιράν στις σύγχρονες συνθήκες προβλέπει τη λήψη οποιωνδήποτε δυνατών μέτρων σε περίπτωση εμφάνισης απειλής για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
«Δεν θα περιμένουμε πότε οι εχθροί θα περάσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες εναντίον μας, η αντίδρασή μας θα είναι προληπτική», δήλωσε ο στρατηγός.
http://greek.ruvr.ru/
Είχαμε και αυτο προχθες ..
6.-- Το Ισραήλ σε επιφυλακή μετά την είσοδο ιρανικών πλοίων στη Μεσόγειο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012
Τα δύο πολεμικά πλοία του Ιράν που πέρασαν τη διώρυγα του Σουέζ και έχουν καταπλεύσει στη Συρία θα παρακολουθούνται στενά από το Ισραήλ, ανακοίνωσε την Κυριακή το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.
«Θα τα παρακολουθούμε πολύ στενά προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι δεν πλησιάζουν τα χωρικά μας ύδατα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γιγκάλ Πάλμορ.
Τα πλοία -ένα αντιτορπιλικό και ένα μεταγωγικό- έχουν δέσει στο λιμάνι Ταρτούς, βορειοδυτικά της Δαμασκού.
Η είσοδος του ιρανικού ναυτικού στη Μεσόγειο έρχεται να επιδεινώσει τις σχέσεις της Τεχεράνης με τη Δύση, οι οποίες είναι ήδη τεταμένες λόγω του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, αλλά και των εικασιών για επικείμενη ισραηλινή επέμβαση στη γειτονική χώρα.
Η άφιξη των πλοίων ανακοινώθηκε το Σάββατο στην Τεχεράνη: «Το στρατηγικό ναυτικό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν πέρασε τη διώρυγα του Σουέζ για δεύτερη φορά μετά την Ισλαμική Επανάσταση [το 1979]» δήλωσε ο ναύαρχος Χαμπιμπόλα Σαγιάρι στο επίσημο πρακτορείο IRNA.
Το Φεβρουάριο του 2011, δύο ιρανικά πλοία που εισήλθαν στη Μεσόγειο -μια τορπιλάκατος και ένα μεταγωγικό- είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ, το οποίο έθεσε και τότε το ναυτικό του σε επιφυλακή.
Όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο, το ναυτικό του Ιράν έχει εντείνει την παρουσία του στα διεθνή ύδατα τα τελευταία δύο χρόνια.
Ιρανικά σκάφη αναπτύσσονται συχνά στον Ινδικό Ωκεανό και τον Κόλπο του Άντεν προκειμένου να προστατεύσουν τα ιρανικά εμπορικά πλοία από Σομαλούς πειρατές. Ιρανικές φρεγάτες, αντιτορπιλικά και τρία υποβρύχια Kilo, ρωσικής κατασκευής, επιχειρούν επίσης στον Κόλπο του Ομάν.
Πέρυσι τον Ιούνιο, ιρανικά υποβρύχια «συνέλεξαν δεδομένα » στην Ερυθρά Θάλασσα, και η ηγεσία του ναυτικού δηλώνει ότι μελλοντικές αποστολές θα φτάσουν κοντά στα χωρικά ύδατα των ΗΠΑ.
Σε μια άλλη εξέλιξη, οι επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) κατευθύνονται προς το Ιράν για να εξετάσει τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις.
«Ελπίζουμε να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα σε αυτήν την επίσκεψη. Προτεραιότητα εξακολουθεί να είναι η πιθανότητα της στρατιωτικής διάστασης του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των επιθεωρητών Χέρμαν Νάκαερτς.
7.-- Αλήθεια ή ψέμα η «προειδοποίηση» Κίσινγκερ: O Γ’ ΠΠ προ των πυλών????
http://www.katohika.gr/
8.-- Είχαμε και μια άσχετη πληροφορία που δεν δώσαμε σημασία οτι το χτύπημε θα γίνει 22-23 φεβρουαρίου, δηλαδή αύριο ή την Πέμπτη..
9.-- και σήμερα έφτασαν και κατι φήμες ότι διέρρευσε απο προμηθευτές του στρατού πως παρηγγειλαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΡΡΕΑΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΚΕΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΥΠΟΥ ΛΙΒΥΗΣ.
ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΔΟΥΛΙΚΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ..
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.
Social Plugin