Ad Code

Responsive Advertisement

Με πυγμή απέναντι στους φαινομενικά άκαμπτους


Ο σωστός πολιτικός πρέπει να διέπεται από οξυδέρκεια, αίσθημα ευθύνης και τόλμη, χαρακτηριστικά απαραίτητα σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο, Max Weber. Όπως έχουμε διαπιστώσει, η πολιτική δεν είναι ευθεία γραμμή και δεν χρειάζεται ηρωισμούς χωρίς αντίκρισμα, αλλά τις περισσότερες φορές διπλωματικές «τρίπλες». Ωστόσο, εάν οι όποιες συζητήσεις-διαπραγματεύσεις δεν συνοδεύονται από πυγμή και αποφασιστικότητα το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ το αναμενόμενο.
Η Τρόικα καταφθάνει και τις επόμενες μέρες θα μάθουμε τι μέλλει γενέσθαι με την τύχη του Μνημονίου. Είναι στο χέρι της ελληνικής πλευράς να εκμεταλλευτεί την απόφαση της Συνόδου Κορυφής και να διαπραγματευτεί του επαχθείς και άδικους

όρους του Μνημονίου, σεβόμενη την εντολή του ελληνικού λαού. Σ’ αυτή την κατεύθυνση βοηθάει και η στάση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιμένει -και πολύ καλά κάνει- στην πλήρη εφαρμογή όσων αποφασίστηκαν για Ισπανία και Ιταλία και στην Ελλάδα.
Σήμερα (Δευτέρα) θα υπάρξει συζήτηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στους πολιτικούς αρχηγούς και τα οικονομικά τους επιτελεία, προκειμένου να χαραχθεί εθνική γραμμή απέναντι στους δανειστές και να συζητηθούν τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς. Σωστή κίνηση με σκοπό να αποφευχθεί η πολυγλωσσία, που εδώ και τόσα χρόνια καταστρέφει την όποια διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας.
Μένει οι ταγοί μας να παρουσιαστούν αποφασισμένοι μπροστά στους δανειστές, οι οποίοι έρχονται παριστάνοντας τα «σκληρά καρύδια». Επιπλέον «διέρρευσε» «εμπιστευτικό» Non Paper του κόμματος της Μέρκελ (CDU), το οποίο αποκαλύπτει ότι για να κερδίσει η γερμανίδα καγκελάριος τις εκλογές θα πρέπει να χάσει η Ελλάδα. Εύκολα που διαρρέουν αυτά τα non paper ειδικά όταν οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κομβικό σημείο! Κάποιοι επιθυμούν η Ελλάδα να αποτελέσει το δεκανίκι στις εκλογές της Μέρκελ.
Σ’ αυτήν την ατμόσφαιρα καλούνται τα τρία κόμματα να δείξουν δυναμισμό και να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Η ΝΔ εκτίναξε τα ποσοστά της χάριν του σχεδίου των 18 σημείων. Ανάλογες δεσμεύσεις ανέλαβαν και τα άλλα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης με πιο μετριοπαθή τόνο το ΠΑΣΟΚ (6 σημεία) με πιο επιθετικό η ΔΗΜΑΡ (σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο). Αλλά και στην προγραμματική συμφωνία της τρικομματικής κυβέρνησης αναφέρονται πολλά, τα οποία η Τρόικα είτε έμμεσα είτε άμεσα διαμηνύει ότι τα απορρίπτει εκ προοιμίου, χωρίς καν να τα συζητήσει. Είναι κι αυτό ένα φαινόμενο, μεταξύ πολλών άλλων, που μας γνωστοποιούν τα νέα δημοκρατικά ήθη και τη συμπεριφορά, όσων θέλουν να «προάγουν» την Ευρώπη.   
Από την πλευρά μας περιμένουμε να δούμε τις θέσεις της συγκυβέρνησης κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με την Τρόικα. Να θυμίσουμε ότι η ήττα μετά από σκληρή μάχη μπορεί να γίνει σεβαστή και τότε πολιτικοί και λαός θα γίνουν ένα ενάντια στα σχέδια, που θέλουν την Ελλάδα να μένει εκτός συγκυρίων. Η ήττα όμως με «κατεβασμένα παντελόνια» θα προσβάλλει βάναυσα τον ελληνικό λαό αλλά και την ιστορία αυτής της χώρας.
Κλείνοντας, για να κατανοήσουν οι κυβερνώντες πως τα μεγέθη των αντιπάλων δεν πρέπει να μας φοβίζουν, να αναφέρουμε την περίπτωση του Αριστείδη:
Η Περσική Αυτοκρατορία έχει στείλει κρυφά ανθρώπους της στην Αθήνα για να γνωστοποιήσουν στους πολιτικούς της την πρόθεση του θρόνου να κάταστήσει τους Αθηναίους κυριάρχους σ’ όλη την Ελλάδα και να ξαναχτίσει την πόλη τους (που, ας σημειωθεί, οι ίδιοι οι Πέρσες είχαν νωρίτερα καταστρέψει). Αρκεί να έμεναν οι Αθηναίοι ουδέτεροι, ώστε οι Πέρσες να τοποθετήσουν την Ελλάδα στη σκληρή λιτότητα του Πέρση Βασιλιά. Οι Σπαρτιάτες φοβήθηκαν, μήπως οι Αθηναίοι δεχτούν αυτές τις δελεαστικές προτάσεις.
Στη συνέλευση που διοργανώθηκε ο Αριστείδης ανεβαίνει στο βήμα και λέει:
«Αντιπρόσωποι της Σπάρτης, όταν θα γυρίσετε στην πατρίδα σας, να διακηρύξετε, ότι ούτε επάνω στη γη, ούτε κάτω από το έδαφος, υπάρχει τόση ποσότητα χρυσού, με την οποία θα μπορούσαν οι Αθηναίοι να πολεμήσουν την ελευθερία της Ελλάδας».
«Και σεις, Ασιάτες, να ξέρετε ότι όσο ο ήλιος δεν αλλάζει το δρόμο του στον ουρανό και οι Αθηναίοι δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για την ελευθερία τους»
Αποτέλεσμα: Η νικηφόρα για τους Έλληνες μάχη των Πλαταιών.
Pygmi.gr



Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή