Ad Code

Responsive Advertisement

ΣΥΝΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕΤΑΞΥ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΕΣΣΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ...ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666.


(Ιερουσαλήμ) Το 2013 οι καθολικοί των Αγίων Τόπων θα Γιορτάσουνε το Πάσχα μαζί με τους ορθόδοξους στις 5 Μαΐου και όχι στις 31 Μαρτίου. Μαρτίου όπως και στην υπόλοιπο κόσμο.

Στην Ιερουσαλήμ και τους άλλους αγίους τόπους το Πάσχα θα εορταστεί σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο όπως αποκαλύπτει το λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Η Αγία Έδρα επέτρεψε τις διάφορες ιεροτελεστίες και την ελευθερία να γιορτάσουν με το Γρηγοριανό ή το Ιουλιανό ημερολόγιο. Κατέληξαν έτσι οι καθολικοί επίσκοποι των Αγίων Τόπων, προκειμένου να ενισχύσουν την χριστιανική ενότητα σε μέρη, όπου ο Υιός του Θεού γεννήθηκε στη γη, έζησε και πέθανε στον Σταυρό, να ακολουθούν το Ιουλιανό ημερολόγιο που χρησιμοποιούν επίσης οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί..........

.........Η επιθυμία του Βενέδικτου XVI για τον συνεορτασμό παγκοσμίως του Πάσχα μεταξύ Ανατολής και Δύσης ο Πάπας Βενέδικτος XVI. έχει εκφράσει πολλές φορές την ελπίδα ότι οι Καθολικοί και οι Ορθόδοξοι θα έρθουν σε σύμφωνια για τον εορτασμό της γιορτής του Πάσχα. Η Αγία Γη αποτελεί το πρώτο βήμα για αυτό.

greek-observatory