Ad Code

Responsive Advertisement

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η λιβυκή πολεμική αεροπορία «κτύπησε» ελληνικό πετρελαιοφόρο πλοίο ανοικτά των ακτών

Η λυβική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε σήμερα Κυριακή ένα ελληνικό πετρελαιοφόρο τάνκερ, στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, τραυματίζοντας κάποια από τα μέλη του πληρώματός και καταστρέφοντας ένα μεγάλο μέρος του πλοίου , ανέφερε πηγή από το εθνικό λιβυκό στρατό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων xinhuanet.com .

378770_img650x420_img650x420_cropΈνα μαχητικό της λιβυκής πολεμικής αεροπορίας επιτέθηκε στο ελληνικό πετρελαιοφόρο «Ανουάρ 1», το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στα ανοικτά των ακτών της Σύρτης, περίπου 500 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Τρίπολης, με την υποψία ότι μετέφερε όπλα και πυρομαχικά σε τρομοκρατικές ομάδες, δήλωσε πηγή του κινεζικού πρακτορείου Xinhua υπό τον όρο της ανωνυμίας.

« Η Σύρτη είναι έξω από τον έλεγχο του λυβικού κράτους. Κυριαρχείται από το Ισλαμικό Κράτος και συνδέεται με μαχητές και ισλαμιστές πολιτοφύλακες της Λιβύης από την οργάνωση » λιβυκή Αυγή» », δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι «ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι οποιαδήποτε χερσαία και θαλάσσια κίνηση ή ενέργεια προς την πόλη αυτή θεωρείται ύποπτη εκτός αν τέτοιες κινήσεις και δράσεις συντονίζονται με το στρατό».

Εν τω μεταξύ, ο διοικητής της λιβυκής αεροπορίας, Saqer αλ-Joroushi, επιβεβαίωσε την επίθεση του πολεμικού αεροσκάφους στο πλοίο στα ανοικτά της Λιβύης και στο λιμάνι της Σύρτης, λέγοντας ότι το ελληνικό πλοίο είχε προειδοποιηθεί πολλές φορές.

Τον περασμένο Αύγουστο, η πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη έπεσε στα χέρια της « Λυβικής Αυγής» , μιας ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης που έχει δημιουργήσει τη δική της κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το διεθνώς αναγνωρισμένο σήμερα κίνημα στην πόλη του Τομπρούκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pentapostagma.gr, η Λιβύη παράγει πετρέλαιο το οποίο μεταφέρεται στην Ευρώπη. Η χώρα αυτή είναι τριχοτομημένη, και ο κίνδυνος επιθέσεων απλά τεράστιος . Το ίδιο και τα χρήματα. Είναι γνωστό σε όλους ότι όπου γίνεται πόλεμος υπάρχει και πολύ χρήμα.

Στην προκειμένη περίπτωση αναμένουμε τις απαραίτητες διευκρινήσεις από την ελληνική κυβέρνηση, διότι για δεύτερη φορά το ίδιο σκηνικό με ελληνικό τάνκερ , θεωρούμε ότι ΣΙΓΟΥΡΑ «κάτι συμβαίνει». Εκτός και εάν αυτή η επίθεση αφορά την σύλληψη από το λιμενικό σώμα σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ , πλοίου ανοικτά της Κρήτης, το οποίο ήταν γεμάτο με πολεμικό υλικό για την Λιβύη από τα Η.Α.Ε, αλλιώς έχουμε να κάνουμε πιθανόν με λαθρεμπόριο πετρελαίου.(;)
pentapostagma