Ad Code

Responsive Advertisement

Η CIA Προβλέπει έναν 3ο Βαλκανικό Πόλεμο. Η γέννηση μιας Ορθόδοξης Συμμαχίας στα Βαλκάνια είναι κοντά!


Τρομοκράτες του UCK ετοιμάζουν επίθεση εντός των επόμενων 20 ημερών.

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Η πολύνεκρη σύγκρουση αστυνομικών δυνάμεων της πΓΔΜ με ομάδα ενόπλων Αλβανών στην πόλη Κουμάνοβο, παραμένει σαφώς στο επίκεντρο της ανησυχίας στα Βαλκάνια καθώς η ανάδειξη περιφερειακού αλβανικού κινδύνου, ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να λάβει και ισλαμιστικό πρόσημο. Ζητούμενο είναι η ετοιμότητα των χωρών της Βαλκανικής που επηρεάζονται να λειτουργήσουν ως ανάχωμα του ακόρεστου αλβανικού επεκτατισμού και του σχεδίου της «Μεγάλης Αλβανίας».

Έντονα προβληματίζει η παράμετρος ότι η Δύση, αρνούμενη να καταδικάσει τη σύγκρουση στο Κουμάνοβο ως τρομοκρατικό χτύπημα, εφαρμόζει διπλά μέτρα και σταθμά και εν τέλει υποθάλπει τον αλβανικό εξτρεμισμό. Η αποκάλυψη πως οι Αρχές των Σκοπίων είχαν ειδοποιηθεί περί δράσης εγκληματικής ομάδας και αγνόησαν τις προειδοποιήσεις προκειμένου να προκαλέσουν θέμα αλβανικής τρομοκρατίας ως αντιπερισπασμό στην ενδοσλαβική πολιτική κρίση, δεν κάμπτει την εμπεδωμένη πεποίθηση ότι το Κουμάνοβο συνιστά ένδειξη «κλιμάκωσης της αλβανικής απειλής»:

Παράλληλα, το σύνολο των εξελίξεων στα Σκόπια ερμηνεύεται ως οργανωμένη προσπάθεια ανατροπής της Κυβέρνησης Γκρούεβσκι εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας που θέλει τον δικό της άνθρωπο στα Σκόπια, τον Ζόραν Ζάεβ.

Σύμφωνα με πληροφορίες των σερβικών υπηρεσιών ασφάλειας οι τρομοκράτες του UCK ετοιμάζουν νέα επίθεση στο Πρέσεβο ενώ έχουν έτοιμα σχέδια διάχυσης της κρίσης σε σερβικό έδαφος, διεισδύοντας από τα σύνορα με την πΓΔΜ κοντά στο Πρέσεβο.

Πρόκειται για ομάδα περίπου 50 ατόμων, βετεράνων του UCK, με ‘βάση’ το Γκίγιανε, στο κεντρικό Κοσσυφοπέδιο, το σχέδιο των οποίων περιλαμβάνει χτυπήματα σε στρατιωτικούς και αστυνομικούς στόχους στην κεντρική Σερβία εντός των επόμενων 20 ημερών

.

Το γεγονός είναι γνωστό και σε πολλούς Δυτικούς αξιωματούχους που όμως αποφεύγουν συστηματικά να καταγγείλουν την αλβανική τρομοκρατία και ο λόγος είναι πως τόσο η αλβανική ελίτ όσο και ακραία αλβανικά στοιχεία υπήρξαν πάντα πρόθυμοι να δουλέψουν για τα αμερικανικά συμφέροντα. Εν τω μεταξύ, η ΕΕ κάνει πως δεν βλέπει το πρόβλημα για να μην προκαλέσει την Ουάσιγκτον.

Αξιοσημείωτη για το θέμα αποτελεί η συνέντευξη του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Υπηρεσιών Ασφαλείας της Σερβίας Μόμιρ Στογιάνοβιτς ο οποίος υπογραμμίζει ότι «Η Μεγάλη Αλβανία συνιστά κίνδυνο ασφαλείας». Εκτιμά ότι ο κίνδυνος να ξεσπάσει κύμα αλβανικής τρομοκρατικής βίας είναι υπαρκτός, σημειώνοντας την σε κάθε περίπτωση ετοιμότητα των σερβικών Αρχών. Επισημαίνει ότι η περιοχή του Πρέσεβο είναι εν δυνάμει η περιοχή με το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου, διότι από εκεί περνάει ο Άξονας Χ ενώ παράλληλος είναι και ο σχεδιασμός του Turkish Stream.

Είναι πιθανό οι μεγάλες δυνάμεις να έχουν αποφασίσει να χτυπήσουν τον πιο αδύναμο κρίκο στη διαδρομή του Turkish Stream», δηλαδή την πΓΔΜ, ενώ προειδοποιεί ότι «η Σερβία θα πρέπει να προσέχει μήπως επικεντρωνόμενη στη μάχη για το Κόσοβο-Μετόχια χάσει τη νότια και κεντρική Σερβία». Ερωτηθείς «ποιος ελέγχει τους τρομοκράτες», απαντά: «Είναι κοινό μυστικό ότι οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ για τον έλεγχο των Δυτικών Βαλκανίων βασίζονται σε σώματα ενόπλων Αλβανών». Τέλος, εκτιμά ότι, παρά τις φαινομενικές διαφορές τους, «όλοι οι Αλβανοί πολιτικοί ηγέτες δρουν στην πραγματικότητα σαν ένας».

Σε πιο πρόσφατη αναφορά της, η αμερικανική CIA για την κατάσταση στα Βαλκάνια υποστηρίζει πως εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Κουμάνοβο, να υποστηρίζουν ανεπιφύλακτα τους Αλβανούς και εάν η Ευρώπη συνεχίσει να αγνοεί τον κίνδυνο του σχεδίου για τη ‘Μεγάλη Αλβανία’, τότε είναι πιθανό να προκληθεί μια ‘Ορθόδοξη Συμμαχία’ των χωρών της Βαλκανικής που θα τεθεί υπό ρωσική προστασία, εξέλιξη η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε έναν τρίτο βαλκανικό πόλεμο.

Μπορεί κάποιοι να τα θεωρούν υπερβολικά όλα αυτά τα σενάρια, όμως η διαφορά είναι ότι πλέον τα σενάρια άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα, ενώ φυσικά κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει τις πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας αλλά ούτε και να αγνοήσει τις προβλέψεις της DIA. Ελπίζουμε η Ορθόδοξη Συμμαχία να αποτελέσει παράγοντα αποτροπής όσων επιδιώκουν να αιματοκυλήσουν την πολύπαθη γειτονιά μας.

ΠΗΓΗ