Ad Code

Responsive Advertisement

Αυτοκινητοπομπή από την Αθήνα προς Θεσσαλονίκη χωρίς διόδια

Αυτοκινητοπομπή από την Αθήνα προς Θεσσαλονίκη χωρίς διόδια


Διαβάστε περισσότερα


“Αυτοκινητοπομπή προς την Θεσσαλονίκη με σύνθημα “Πάμε ΔΕΘ -σηκώνουμε τις μπάρες”, πραγματοποίησαν με αφετηρία τον σταθμό διοδίων στις Αφίδνες, Επιτροπές Αγώνων “Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια “.Το κομβόι ανοίγοντας όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς διοδίων (εννέα) ανηφόρισε προς τη συμπρωτεύουσα με στόχο τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ. Στη διαδρομή, άνοιγαν όλα τα διόδια κατά μήκος της Εθνικής Οδού και ενισχύετο από τις τοπικές επιτροπές.

Με σημείο προσυγκέντρωσης την Καμάρα, αργά το απόγευμα ενώθηκαν με δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, και με πορεία να κατάληξαν έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου μίλησε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.


“Είμαστε όλοι εδώ για να υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία και το εισόδημά μας. Επειδή νοιαζόμαστε για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας”, είπαν. Επίσης, παρότρυναν τον κόσμο να μην πληρώνει στα διόδια, διότι, όπως υποστηρίζουν, “τα εκμεταλλεύονται ιδιωτικές εταιρίες (πλην των Μαλγάρων),οι οποίες και δεν διαθέτουν την νομική υπόσταση αντίδρασης στο αίτημα μας”.


Προσθέτουν ότι είναι δυσβάστακτη η οικονομική επιβάρυνση της διέλευσης, κυρίως για τους κατοίκους των περιοχών πλησίον των διοδίων, αλλά και για τους λοιπούς πολίτες οι οποίοι “δοκιμάζονται συνεχώς από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και της Τρόικας”. Το αίτημα μας, είναι “όχι στα διόδια, όχι στον οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό των πολιτών, όχι στα ιδιωτικά διόδια στις εθνικές μας οδούς. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.”