Ad Code

Responsive Advertisement

Επανεκλογή χωρίς αυτοδυναμία για την κεντροδεξιά στη Σουηδία

Share


Στοκχόλμη, Σουηδία
Επανεκλογή της κεντροδεξιάς κυβερνητικής συμμαχίας «δείχνουν» τα exit poll στη Σουηδία, ωστόσο η ακροδεξιά κάνει για πρώτη φορά την είσοδό της στο Κοινοβούλιο και στερεί στην κυβέρνηση του Φρέντρικ Ράινφελντ την απόλυτη πλειοψηφία. 


Διαβάστε περισσότερα

Οι ξενοφοβικοί Σουηδοί Δημοκράτες συγκεντρώνουν ποσοστό 4,6% σύμφωνα με τα exit poll και κατά τα φαινόμενα αναδεικνύονται σε ρυθμιστικό παράγοντα, γεγονός που αναμένεται να κλονίσει τους επενδυτές.

Αναλυτές έχουν προβλέψει ραγδαία πτώση στην κορώνα έναντι του ευρώ σε περίπτωση που βρεθούν στα χέρια της ακροδεξιάς οι ισορροπίες στο σουηδικό Κοινοβούλιο.

Ο Φρέντρικ Ράινφελντ γίνεται ο πρώτος κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Σουηδίας που εκλέγεται για δεύτερη συνεχή θητεία. Καμία συντηρητική κυβέρνηση δεν έχει επανεκλεγεί στη σκανδιναβική χώρα εδώ και έναν αιώνα.

Ωστόσο, η τετρακομματική κυβερνητική συμμαχία δεν συγκεντρώνει αυτοδυναμία. To exit poll της σουηδικής κρατικής τηλεόρασης SVT δίνει στην κεντροδεξιά ποσοστό 49,1% έναντι 45,1% που λαμβάνει η συμμαχία της κεντροαριστεράς με οδηγό το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

Η ακροδεξιά -που έχει στηρίξει την εκστρατεία της πρόγραμμα αντιμεταναστευτικής πολιτικής- φαίνεται ότι συγκεντρώνει ποσοστό 4,6%, ξεπερνώντας το όριο του 4% για να κάνει την είσοδό της στο Κοινοβούλιο.