Ad Code

Responsive Advertisement

Έδωσε λίστες, βρέθηκε νεκρός.

Θάνατος μυστήριο του 42χρονου Αυστριακού που κρατούνταν στις φυλακές της Βέρνης γιατί πούλησε στη Γερμανία CD με λίστες με ονόματα φοροφυγάδων απασχολεί τις αρχές και τον τύπο της χώρας, ενώ μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδειχτεί αν πρόκειται για υπόθεση αυτοκτονίας.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Ελβετίας, ο 42χρονος φυλακισμένος βρέθηκε την Τετάρτη νεκρός στο κελί του γύρω στις 07:30 το πρωί ώρα Ελλάδας. "Τα μέχρι στιγμής ευρήματα αποκλείουν την επέμβαση τρίτου προσώπου. Μάλλον πρόκειται για αυτοκτονία", πρόσθεσε η αστυνομία, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει εξονυχιστικές έρευνες για τα ακριβή αίτια που ο κρατούμενος βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του.
Πριν από μερικούς μήνες η είδηση ότι η Γερμανία είχε στην κατοχή της cd που περιείχε στοιχεία φοροφυγάδων – καταθετών Ελβετικών τραπεζών, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και απασχόλησε όλα τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Η Γερμανία εντόπισε με τον τρόπο αυτό, δεκάδες πολίτες  που δεν δήλωναν όλα τους τα εισοδήματα.
Ο  42χρονος πληροφοριοδότης συνελήφθη από τις ελβετικές Αρχές και οδηγήθηκε στη φυλακή, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης των στοιχείων των φοροφυγάδων από τις Ελβετικές Τράπεζες. "Ο άνδρας συνελήφθη στα μέσα Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια έρευνας για την κλοπή και πώληση τραπεζικών στοιχείων Ελβετών πελατών στη Γερμανία", δήλωσε η Ζανέτ Μπάλμερ, εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας της Βέρνης.
Στην αρχή, οι γερμανικές εφημερίδες έκαναν λόγο για φοροδιαφυγή ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Όμως, η Sueddeutsche Zeitung έγραψε ότι το ποσό είναι υπερδιπλάσιο, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις φοροδιαφυγής στην ιστορία της χώρας. Μέρος των κινήσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς τοποθετείται χρονικά το 2008 και αφορά καταθέσεις Γερμανών στην τράπεζα Credit Suisse, αν και το σκάνδαλο αρχικά αφορούσε κυρίως τις UBS και HSBC.
Τον Φεβρουάριο το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας παραδέχθηκε ότι αγόρασαν ένα CD από την Ελβετία που περιείχε λίστες με φοροαποφεύγοντες. Οι Γερμανοί πελάτες ζητούσαν να μάθουν κατά πόσον είναι πιθανή και νομικά εφικτή η αγορά του cd με ονόματα 1.500 Γερμανών φοροφυγάδων με λογαριασμούς στην Ελβετία από τη γερμανική κυβέρνηση έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Ωστόσο, η Γερμανία δεν είναι η μόνη χώρα που κατέφυγε στο φρούριο καταθέσεων για να μάθει την αλήθεια, σχετικά με το μέγεθος της φοροδιαφυγής της χώρας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Ολλανδία και το Βέλγιο χτυπούν τις πύλες των ελβετικών τραπεζών, ζητώντας αποδείξεις και ονόματα δικών τους φοροφυγάδων υπηκόων, στοιχεία τα οποία τελικώς αποκτούν όχι νομίμως από τις αρχές, αλλά παρανόμως, καταβάλλοντας εκατομμύρια ευρώ σε πρόθυμους πληροφοριοδότες.
news247.gr

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση