Πολλοί ίσως θα θυμάστε τη γνωστή Κινηματογραφική ταινία του Χόλιγουντ, περί τα τέλη της δεκαετίας του 80, όπου οι μοναδικοί, Σον Κόνερι και Κριστόφ Λαμπέρ, υποδύονται τους πασίγνωστους πλέον « Αθάνατους», μέσα απ΄ τις ιστορίες του Ουίλιαμ Γουάλας, γνωστού και ως Braveheart. Ακολούθησαν και άλλες παραγωγές,
συμπεριλαμβανομένης και της γνωστής επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς , « ΧΑΙΛΑΝΤΕΡ», που έγινε γνωστή σ΄ ολόκληρο το κόσμο. Χαρακτηριστική είναι η ερμηνεία του πρωταγωνιστή ( Αντριαν Πολ) ως πολεμιστής , και απόγονος, της φυλής των Mac Leod. Αυτά όμως, λίγο έως πολύ , σε όλους είναι γνωστά, και σίγουρα τα γνωρίζετε . Εκείνο όμως που ίσως να μην γνωρίζετε, είναι ότι η ιστορία των Χαϊλάντερς δεν είναι , Μύθος, και ότι οι Μάκ Λάουντ, υπήρξαν πραγματικά..
ΤΑ ΧΑΊΛΑΝΤΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΛΑΝΤΕΡΣ..
Είναι τόσο κοντά , όσο και μακριά μας, το τοπίο τους θυμίζει τη Μάνη και το ελεύθερο πνεύμα των κατοίκων τους, μας φέρει στη μνήμη το πνεύμα των αρχαίων Σπαρτιατών . Πρόκειται για τα Χαϊλαντς με την αγρία ομορφιά τους που κοσμούν τα βόρεια άκρα της Σκωτίας . Η άγρια αυτή ομορφιά των Χαϊλαντς, εξερευνήθηκε πριν από 250 περίπου χρόνια, κι από τότε δεν έχει αλλάξει τίποτε σ΄ αυτά, καθώς εναρμονίζεται πλήρως σ΄ αυτά η ομορφιά και η γαλήνη.
Τα πανύψηλα βουνά, οι λίμνες και τα οροπέδια, ήταν το πρώτο πράγμα που αντίκρισε ο Σάμιουελ Τζόνσον όταν το 1773 αποφάσισε μαζί με τον φίλο του Μπόισγουελ , να εξερευνήσει την εντυπωσιακή αυτή και άγνωστη χώρα. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό φυσικό οχυρό , που ξεκινά από το Στόουνχεβεν και φτάνει μέχρι το Χέλενσμπεργκ στα δυτικά της Σκωτίας. Οι Clan, οι περίφημες φυλές των Χαϊλάντερς, έφτιαξαν τη δική τους ιστορία , την οποία ουδέποτε λησμόνησαν . Ζώντας απομονωμένοι στα βουνά τους , ήταν αποκομμένοι από τους υπόλοιπους Σκωτσέζους, πράγμα που τους επέτρεψε να διατηρούν έως και σήμερα τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα , υπακούοντας έτσι στην προγονική τους φωνή. Ακόμα και η ενδυμασία της κάθε φυλής διέφεραν ως προς το χρωματισμό και τον σχεδιασμό τους . Οι Χαϊλάντερς ήταν μια ξεχωριστή «ράτσα» ανθρώπων . Ολη η ιστορία τους , χαρακτηρίζεται από αιματηρούς πολέμους απίστευτης αγριότητας. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο το ότι οι Ρωμαίοι τους θεωρούσαν φόβο και τρόμο , αποκόβοντας τους από την υπόλοιπη Βρετανία, μια και ήταν αδύνατον να τους κυριεύσουν . 350 χρόνια , ωστόσο αφ΄ ότου έφυγαν οι Ρωμαίοι, η Βρετανία βρέθηκε υποταγμένη στους ΄Αγγλους και τους Σάξονες που ώθησαν τους Κέλτες στη (σημερινή) Ουαλία και Κορνουάλη κι έπειτα στα δυτικά Χάϊλαντς και τα γύρω νησιά.
Τον δε 6ο αιώνα μ.χ. , η Σκωτία χωρίστηκε σε τέσσερις φυλές με πολυπληθέστερη αυτή των Πικτών . ΄Επειτα ακολουθούσαν οι κάτοικοι της Βρετάνης , με πρωτεύουσα τη Νταμαμπάρτον, ενώ ανατολικά ζούσαν οι Αγγλοσάξονες και δυτικά το βασίλειο της Νταλριάντα που δημιουργήθηκε απ΄ τους Σκώτους. Το 500 μ.χ αρκετοί Βορειοϊρλανδοί ανέβηκαν στα Χαϊλαντς και τότε οι γιοί του βασιλιά της Νταλριάντα ίδρυσαν νέα σκοτσέζικη δυναστεία, με πρωτεύουσα τη Ντούναντ. Στη συνέχεια το βασίλειο χωρίστηκε σε «οικογένειες», οι οποίες ονομάστηκαν Clan ( που σημαίνει παιδιά στη διάλεκτο των Χαϊλάντερς) και η κάθε περιοχή απέκτησε το δικό της ξεχωριστό Μονάρχη. Ας δούμε όμως μερικές απ΄ τις γνωστότερες Clan των Χαϊλάντερς ορισμένες από τις οποίες ζούν και «βασιλεύουν» ως και σήμερα. Cammeron Sinclain Mac Kinnon Lamont Mac Eonald Mac Learen Stewart του Appin Campbell Mackintosh Mac Leod Κάθε μία από τις παραπάνω φυλές, έχει γράψει τη δική της ξεχωριστή ιστορία . Σήμερα κάποιες απ΄αυτές συνεχίζουν να θριαμβεύουν στο σύγχρονο κόσμο κτίζοντας όλο και μεγαλύτερες οικονομικές αυτοκρατορίες και όχι μόνο. Μια ίσως προσεκτικότερη ματιά στις παραπάνω ονομασίες των φυλών , αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Πέραν όμως απ΄ όλες αυτές τις φυλές, που οι απόγονοί τους κυριαρχούν τουλάχιστον οικονομικά μέχρι και σήμερα, υπάρχει και μια άλλη φυλή. Τα ίχνη της λέγεται ότι χάθηκαν το 1651 στη Μάχη του Worcester, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος γι΄ αυτό . Διότι η φυλή αυτή ήταν η μοναδική φυλή που συνδέθηκε ( και δεν είναι τυχαίο αυτό) με τον θρύλο των Αθανάτων. Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΜAC LEOD
Πρόκειται , για μία από τις δυνατότερες φυλές των ορεσίβιων , που ζούσαν στα Χαϊλαντς ( της Σκωτίας). Το όνομα Λάουντ προέρχεται από το γιό του βασιλιά των νησιών Μαν και Νορθ, - τον Μαύρο Ολαφ. Ο Λάουντ έκανε δύο γιούς, τον Τόρκιλ και τον Τόρμοντ, οι οποίοι και ίδρυσαν την περίφημη φυλή των Mac Leod. Ακολούθησαν πολλές μάχες συμπεριλαμβανομένου και του Πολέμου της Ανεξαρτησίας στον οποίο οι Mac Leod έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Το 1411 πολεμούν και πάλι για να παραμείνουν τα νησιά Λιούις και Χάρις στις φυλές . Και το 1603 ο Σερ Ρόρι Μακ Λάουντ χρίζεται Ιππότης από το βασιλιά Τζέϊμς τον έκτο. Η χειρότερη χρονιά πάντως για τους Mac Leod φαίνεται να ήταν το έτος 1651 στη μάχη του Γουόρτσεστερ όπου οι απώλειες ήταν τεράστιες. Πάντως από το 1745 και μετά οι Mac Leod , έπαψαν να ασχολούνται με τις μάχες και απομονώθηκαν στους πύργους τους. Το κάστρο Ντούνβεγκαν, που σήμερα έχει σχεδόν ερειπωθεί , ήταν ένα από τα σπίτια των Mac Leod για περισσότερα από 700 χρόνια. Αυτή ήταν μια μικρή και σύντομη περίληψη της ιστορίας των Mac Leod. Μιας ιστορίας που δεν διαφέρει σε πολεμικό περιεχόμενο από τις περισσότερες ιστορίες των Χαϊλάντερς . Η διαφορά όμως της συγκεκριμένης φυλής από τις άλλες , ήταν η περίεργη φήμη που την ακολουθούσε, και που ήθελε , τουλάχιστον ένα μέρος της φυλής των Mac Leod να γνωρίζει τα μυστικά της αθανασίας. Και επειδή δεν υπάρχει ποτέ καπνός, χωρίς κάτι να καίγεται , (ειδικά μάλιστα αν οι καπνοί είναι πολλοί), έτσι και οι φήμες αυτές, βασίστηκαν σε μια σειρά από παράξενες και παράδοξες συμπτώσεις ( αν πρόκειται για συμπτώσεις) που οδήγησαν στο θρύλο των Αθανάτων . Αλήθεια τι θα λέγατε εσείς, εάν βλέπατε κάποιον που γνωρίζεται , μετά από 70 ίσως χρόνια και η ηλικία του δεν είχε μεταβληθεί καθόλου ; (Δηλαδή ήταν ας πούμε ακόμα 25 ετών ). ΄Η τι θα λέγατε τότε αν βλέπατε κάποιον να σκοτώνεται σε μια μάχη , από θανάσιμο κτύπημα ( με σπαθί) και τον ξαναβλέπατε μετά από καιρό να πολεμά σε άλλη μάχη ; Αυτά θα ήταν σίγουρα δύο παράδοξα γεγονότα, τουλάχιστον για τα δεδομένα των ...θνητών. Πώς άλλωστε θα μπορούσε κανείς να πιστέψει κάτι τέτοιο αν δεν το έβλεπε με τα μάτια του ; Σίγουρα μόνο αυτοί που είδαν μπορούσαν να πιστέψουν ακράδαντα. Στους άλλους απλώς θα περνούσε σαν θρύλος, όπως σαν θρύλος πέρασε και ο τρόπος που κάποιοι κατάφεραν να πετύχουν τη φυσική αθανασία. Αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί σε έναν άλλο κόσμο , και ο κόσμος αυτός ονομάστηκε ΄Αβαλον.
Ο ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ...
Σύμφωνα με τους θρύλους των Χαϊλαντς ( και όχι μόνο ) κάτω από τη γη υπάρχει ένας μυστικός υπόγειος κόσμος. Οι είσοδοι που οδηγούν στο κόσμο αυτό δεν είναι γνωστοί, αλλά αν κάποιος τις ανακάλυπτε και κατάφερνε να φτάσει έως εκεί, μπορούσε να πετύχει τη φυσική αθανασία. Αυτό σημαίνει ότι μπορούσε να αυτοθεραπεύεται και να αυτοεπιδιορθώνεται ο ανθρώπινος οργανισμός με άλλους ρυθμούς, πράγμα που τον καθιστούσε αείζωο. Σύμφωνα με τις θρυλικές ιστορίες των Χαϊλάντερς, ο μόνος τρόπος που μπορούσε να πεθάνει κάποιος, ήταν μόνο αν αποκοπτόταν η Σοφία από την ύλη, δηλαδή το κεφάλι από το σώμα. Ισως οι Mac Leod να γνώριζαν πολύ περισσότερα γι΄ αυτό, αλλά και για τις πύλες που οδηγούσαν στον «άλλο κόσμο». Λέγεται ότι και ο βασιλιάς ΄Αρθουρος είχε ανακαλύψει αυτόν τον κόσμο, και μάλιστα κατάφερε να κατέβει , με ένα μικρό στρατό επιχειρώντας να κλέψει κάποιο από το ελιξίρια. Τελικά όμως έπειτα από μάχη που έγινε κατάφερε να βγεί έξω ζωντανός, μόνο αυτός και δύο στρατιώτες του . Πέραν όμως από το θρύλο του βασιλιά ΄Αρθουρου, ή τις φυλές των Mac Leod , υπάρχουν πολλές άλλες ιστορίες για ανθρώπους που ανακάλυψαν στα Χαϊλαντς, τυχαία ή όχι τον άλλο κόσμο. Οι Ιστορίες που διασώθηκαν μέχρι σήμερα,φαίνεται να έχουν κοινά σημεία μεταξύ τους, μερικά από τα οποία είναι τα εξής : Ενα μεγάλο μέρος του εσωτερικού της γής κατοικείται από μια φυλή θνητών , που μετατράπηκαν σε αθάνατους ( κάτω από άγνωστο τρόπο) και ονομάζονται Τουάθα Ντε Ντάναν. Κατά καιρούς βγαίνουν στην επιφάνεια και κινούνται ελεύθερα ανάμεσα στους θνητούς, χωρίς όμως κανείς να γνωρίζει τίποτα. Ζουν σε πολύ μεγάλα βάθη , στο εσωτερικό της γης , σε έναν υπόγειο φυσικό παράδεισο ο οποίος εκτείνεται σε μια τεράστια σε πλάτος και μήκος έκταση , με ποτάμια και τρεχούμενα νερά που περιέχουν θεραπευτικές και θαυματουργικές Ιδιότητες. Επίσης υπάρχει ένα είδος εσωτερικού ουρανού σε μεγάλο ύψος από το έδαφος , ο οποίος , δημιουργείται από φυσικό φωτισμό παραγόμενο από πηγές, που είναι άγνωστες ακόμα στους ανθρώπους τις επιφάνειας. Ισως εκεί να κρύβεται και ένα μέρος του μυστικού ,αλλά και στα δέντρα, τα οποία όπως λένε δεν λυγίζουν , και περιέχουν τεράστιους καρπούς με εκπληκτικές και «μαγικές» ιδιότητες. Μάλιστα η φουντουκιά και η βελανιδία θεωρούνταν δέντρα που από τους καρπούς τους φτιαχνόνταν πολλά ελιξίρια. Το ίδιο ίσχυε και για την μηλιές , οι οποίες ήταν κατ΄ εξοχήν δέντρα του άλλου κόσμου και περιείχαν εκπληκτικές ιδιότητες. Στις περιπετειώδεις ιστορίες του Κόνλα, μια γυναίκα από τον άλλο κόσμο, προσφέρει ένα μήλο στον ταξιδιώτη, με το οποίο τρέφεται για ένα ολόκληρο μήνα, ενώ το μήλο αναπαράγεται συνεχώς και παραμένει πάντα ολόκληρο... Σε μια άλλη ιστορία ο Μάελ Ντούιν , περιγράφει πως κατάφεραν 18 άνθρωποι να τραφούν εκεί, με τρία μήλα σε 120 μέρες. Στη βιογραφία του Αρθρούρου , ο σερ. Τζέφρετ του Μονμουθ αναφέρεται στον άλλο κόσμο, δηλαδή στο Αβαλον ( όπως μετονομάστηκε) ως το τόπο με τις μηλιές.
Το Mabinogion
Ισως οι περισσότεροι δεν γνωρίζεται ότι οι Χαϊλάντερς έχουν ένα βιβλίο . Το βιβλίο αυτό ονομάζεται Mabinogion, και εκεί βρίσκονταν συγκεντρωμένες όλες οι ιστορίες και οι θρύλοι των Χαϊλαντς, που φτάνουν μέχρι τους πρώτους αιώνες μ.χ. Το Mabinogion, ήρθε στο φώς της δημοσιότητας το 19ο αιώνα, χάρις στην λαίδη Σαρλότ Γκεστ η οποία και το μετέφρασε. Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο τόμους. Ο μεν πρώτος γράφτηκε μεταξύ 1300 και 1325 και είναι το Λευκό βιβλίο του Ρίντερχ και ο δεύτερος είναι το κόκκινο βιβλίο του Χέργκεστ, το οποίο γράφτηκε μεταξύ 1375 και 1425. Σήμερα τα δύο βιβλία αυτά φυλάσσονται , το μεν πρώτο στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ουαλίας, και το δεύτερο στην βιβλιοθήκη του Κολεγίου Τζίζους στην Οξφόρδη . Πρόκειται βέβαια για δύο πολύ σημαντικά βιβλία, που όποιος έχει την τύχη να τα διαβάσει θα ανακαλύψει πολλά....
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ..
https://www.facebook.com/pages/X-FilesNews
....Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή
συμπεριλαμβανομένης και της γνωστής επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς , « ΧΑΙΛΑΝΤΕΡ», που έγινε γνωστή σ΄ ολόκληρο το κόσμο. Χαρακτηριστική είναι η ερμηνεία του πρωταγωνιστή ( Αντριαν Πολ) ως πολεμιστής , και απόγονος, της φυλής των Mac Leod. Αυτά όμως, λίγο έως πολύ , σε όλους είναι γνωστά, και σίγουρα τα γνωρίζετε . Εκείνο όμως που ίσως να μην γνωρίζετε, είναι ότι η ιστορία των Χαϊλάντερς δεν είναι , Μύθος, και ότι οι Μάκ Λάουντ, υπήρξαν πραγματικά..
ΤΑ ΧΑΊΛΑΝΤΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΛΑΝΤΕΡΣ..
Είναι τόσο κοντά , όσο και μακριά μας, το τοπίο τους θυμίζει τη Μάνη και το ελεύθερο πνεύμα των κατοίκων τους, μας φέρει στη μνήμη το πνεύμα των αρχαίων Σπαρτιατών . Πρόκειται για τα Χαϊλαντς με την αγρία ομορφιά τους που κοσμούν τα βόρεια άκρα της Σκωτίας . Η άγρια αυτή ομορφιά των Χαϊλαντς, εξερευνήθηκε πριν από 250 περίπου χρόνια, κι από τότε δεν έχει αλλάξει τίποτε σ΄ αυτά, καθώς εναρμονίζεται πλήρως σ΄ αυτά η ομορφιά και η γαλήνη.
Τον δε 6ο αιώνα μ.χ. , η Σκωτία χωρίστηκε σε τέσσερις φυλές με πολυπληθέστερη αυτή των Πικτών . ΄Επειτα ακολουθούσαν οι κάτοικοι της Βρετάνης , με πρωτεύουσα τη Νταμαμπάρτον, ενώ ανατολικά ζούσαν οι Αγγλοσάξονες και δυτικά το βασίλειο της Νταλριάντα που δημιουργήθηκε απ΄ τους Σκώτους. Το 500 μ.χ αρκετοί Βορειοϊρλανδοί ανέβηκαν στα Χαϊλαντς και τότε οι γιοί του βασιλιά της Νταλριάντα ίδρυσαν νέα σκοτσέζικη δυναστεία, με πρωτεύουσα τη Ντούναντ. Στη συνέχεια το βασίλειο χωρίστηκε σε «οικογένειες», οι οποίες ονομάστηκαν Clan ( που σημαίνει παιδιά στη διάλεκτο των Χαϊλάντερς) και η κάθε περιοχή απέκτησε το δικό της ξεχωριστό Μονάρχη. Ας δούμε όμως μερικές απ΄ τις γνωστότερες Clan των Χαϊλάντερς ορισμένες από τις οποίες ζούν και «βασιλεύουν» ως και σήμερα. Cammeron Sinclain Mac Kinnon Lamont Mac Eonald Mac Learen Stewart του Appin Campbell Mackintosh Mac Leod Κάθε μία από τις παραπάνω φυλές, έχει γράψει τη δική της ξεχωριστή ιστορία . Σήμερα κάποιες απ΄αυτές συνεχίζουν να θριαμβεύουν στο σύγχρονο κόσμο κτίζοντας όλο και μεγαλύτερες οικονομικές αυτοκρατορίες και όχι μόνο. Μια ίσως προσεκτικότερη ματιά στις παραπάνω ονομασίες των φυλών , αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Πέραν όμως απ΄ όλες αυτές τις φυλές, που οι απόγονοί τους κυριαρχούν τουλάχιστον οικονομικά μέχρι και σήμερα, υπάρχει και μια άλλη φυλή. Τα ίχνη της λέγεται ότι χάθηκαν το 1651 στη Μάχη του Worcester, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος γι΄ αυτό . Διότι η φυλή αυτή ήταν η μοναδική φυλή που συνδέθηκε ( και δεν είναι τυχαίο αυτό) με τον θρύλο των Αθανάτων. Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΜAC LEOD
Πρόκειται , για μία από τις δυνατότερες φυλές των ορεσίβιων , που ζούσαν στα Χαϊλαντς ( της Σκωτίας). Το όνομα Λάουντ προέρχεται από το γιό του βασιλιά των νησιών Μαν και Νορθ, - τον Μαύρο Ολαφ. Ο Λάουντ έκανε δύο γιούς, τον Τόρκιλ και τον Τόρμοντ, οι οποίοι και ίδρυσαν την περίφημη φυλή των Mac Leod. Ακολούθησαν πολλές μάχες συμπεριλαμβανομένου και του Πολέμου της Ανεξαρτησίας στον οποίο οι Mac Leod έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Το 1411 πολεμούν και πάλι για να παραμείνουν τα νησιά Λιούις και Χάρις στις φυλές . Και το 1603 ο Σερ Ρόρι Μακ Λάουντ χρίζεται Ιππότης από το βασιλιά Τζέϊμς τον έκτο. Η χειρότερη χρονιά πάντως για τους Mac Leod φαίνεται να ήταν το έτος 1651 στη μάχη του Γουόρτσεστερ όπου οι απώλειες ήταν τεράστιες. Πάντως από το 1745 και μετά οι Mac Leod , έπαψαν να ασχολούνται με τις μάχες και απομονώθηκαν στους πύργους τους. Το κάστρο Ντούνβεγκαν, που σήμερα έχει σχεδόν ερειπωθεί , ήταν ένα από τα σπίτια των Mac Leod για περισσότερα από 700 χρόνια. Αυτή ήταν μια μικρή και σύντομη περίληψη της ιστορίας των Mac Leod. Μιας ιστορίας που δεν διαφέρει σε πολεμικό περιεχόμενο από τις περισσότερες ιστορίες των Χαϊλάντερς . Η διαφορά όμως της συγκεκριμένης φυλής από τις άλλες , ήταν η περίεργη φήμη που την ακολουθούσε, και που ήθελε , τουλάχιστον ένα μέρος της φυλής των Mac Leod να γνωρίζει τα μυστικά της αθανασίας. Και επειδή δεν υπάρχει ποτέ καπνός, χωρίς κάτι να καίγεται , (ειδικά μάλιστα αν οι καπνοί είναι πολλοί), έτσι και οι φήμες αυτές, βασίστηκαν σε μια σειρά από παράξενες και παράδοξες συμπτώσεις ( αν πρόκειται για συμπτώσεις) που οδήγησαν στο θρύλο των Αθανάτων . Αλήθεια τι θα λέγατε εσείς, εάν βλέπατε κάποιον που γνωρίζεται , μετά από 70 ίσως χρόνια και η ηλικία του δεν είχε μεταβληθεί καθόλου ; (Δηλαδή ήταν ας πούμε ακόμα 25 ετών ). ΄Η τι θα λέγατε τότε αν βλέπατε κάποιον να σκοτώνεται σε μια μάχη , από θανάσιμο κτύπημα ( με σπαθί) και τον ξαναβλέπατε μετά από καιρό να πολεμά σε άλλη μάχη ; Αυτά θα ήταν σίγουρα δύο παράδοξα γεγονότα, τουλάχιστον για τα δεδομένα των ...θνητών. Πώς άλλωστε θα μπορούσε κανείς να πιστέψει κάτι τέτοιο αν δεν το έβλεπε με τα μάτια του ; Σίγουρα μόνο αυτοί που είδαν μπορούσαν να πιστέψουν ακράδαντα. Στους άλλους απλώς θα περνούσε σαν θρύλος, όπως σαν θρύλος πέρασε και ο τρόπος που κάποιοι κατάφεραν να πετύχουν τη φυσική αθανασία. Αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί σε έναν άλλο κόσμο , και ο κόσμος αυτός ονομάστηκε ΄Αβαλον.
Ο ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ...
Σύμφωνα με τους θρύλους των Χαϊλαντς ( και όχι μόνο ) κάτω από τη γη υπάρχει ένας μυστικός υπόγειος κόσμος. Οι είσοδοι που οδηγούν στο κόσμο αυτό δεν είναι γνωστοί, αλλά αν κάποιος τις ανακάλυπτε και κατάφερνε να φτάσει έως εκεί, μπορούσε να πετύχει τη φυσική αθανασία. Αυτό σημαίνει ότι μπορούσε να αυτοθεραπεύεται και να αυτοεπιδιορθώνεται ο ανθρώπινος οργανισμός με άλλους ρυθμούς, πράγμα που τον καθιστούσε αείζωο. Σύμφωνα με τις θρυλικές ιστορίες των Χαϊλάντερς, ο μόνος τρόπος που μπορούσε να πεθάνει κάποιος, ήταν μόνο αν αποκοπτόταν η Σοφία από την ύλη, δηλαδή το κεφάλι από το σώμα. Ισως οι Mac Leod να γνώριζαν πολύ περισσότερα γι΄ αυτό, αλλά και για τις πύλες που οδηγούσαν στον «άλλο κόσμο». Λέγεται ότι και ο βασιλιάς ΄Αρθουρος είχε ανακαλύψει αυτόν τον κόσμο, και μάλιστα κατάφερε να κατέβει , με ένα μικρό στρατό επιχειρώντας να κλέψει κάποιο από το ελιξίρια. Τελικά όμως έπειτα από μάχη που έγινε κατάφερε να βγεί έξω ζωντανός, μόνο αυτός και δύο στρατιώτες του . Πέραν όμως από το θρύλο του βασιλιά ΄Αρθουρου, ή τις φυλές των Mac Leod , υπάρχουν πολλές άλλες ιστορίες για ανθρώπους που ανακάλυψαν στα Χαϊλαντς, τυχαία ή όχι τον άλλο κόσμο. Οι Ιστορίες που διασώθηκαν μέχρι σήμερα,φαίνεται να έχουν κοινά σημεία μεταξύ τους, μερικά από τα οποία είναι τα εξής : Ενα μεγάλο μέρος του εσωτερικού της γής κατοικείται από μια φυλή θνητών , που μετατράπηκαν σε αθάνατους ( κάτω από άγνωστο τρόπο) και ονομάζονται Τουάθα Ντε Ντάναν. Κατά καιρούς βγαίνουν στην επιφάνεια και κινούνται ελεύθερα ανάμεσα στους θνητούς, χωρίς όμως κανείς να γνωρίζει τίποτα. Ζουν σε πολύ μεγάλα βάθη , στο εσωτερικό της γης , σε έναν υπόγειο φυσικό παράδεισο ο οποίος εκτείνεται σε μια τεράστια σε πλάτος και μήκος έκταση , με ποτάμια και τρεχούμενα νερά που περιέχουν θεραπευτικές και θαυματουργικές Ιδιότητες. Επίσης υπάρχει ένα είδος εσωτερικού ουρανού σε μεγάλο ύψος από το έδαφος , ο οποίος , δημιουργείται από φυσικό φωτισμό παραγόμενο από πηγές, που είναι άγνωστες ακόμα στους ανθρώπους τις επιφάνειας. Ισως εκεί να κρύβεται και ένα μέρος του μυστικού ,αλλά και στα δέντρα, τα οποία όπως λένε δεν λυγίζουν , και περιέχουν τεράστιους καρπούς με εκπληκτικές και «μαγικές» ιδιότητες. Μάλιστα η φουντουκιά και η βελανιδία θεωρούνταν δέντρα που από τους καρπούς τους φτιαχνόνταν πολλά ελιξίρια. Το ίδιο ίσχυε και για την μηλιές , οι οποίες ήταν κατ΄ εξοχήν δέντρα του άλλου κόσμου και περιείχαν εκπληκτικές ιδιότητες. Στις περιπετειώδεις ιστορίες του Κόνλα, μια γυναίκα από τον άλλο κόσμο, προσφέρει ένα μήλο στον ταξιδιώτη, με το οποίο τρέφεται για ένα ολόκληρο μήνα, ενώ το μήλο αναπαράγεται συνεχώς και παραμένει πάντα ολόκληρο... Σε μια άλλη ιστορία ο Μάελ Ντούιν , περιγράφει πως κατάφεραν 18 άνθρωποι να τραφούν εκεί, με τρία μήλα σε 120 μέρες. Στη βιογραφία του Αρθρούρου , ο σερ. Τζέφρετ του Μονμουθ αναφέρεται στον άλλο κόσμο, δηλαδή στο Αβαλον ( όπως μετονομάστηκε) ως το τόπο με τις μηλιές.
Το Mabinogion
Ισως οι περισσότεροι δεν γνωρίζεται ότι οι Χαϊλάντερς έχουν ένα βιβλίο . Το βιβλίο αυτό ονομάζεται Mabinogion, και εκεί βρίσκονταν συγκεντρωμένες όλες οι ιστορίες και οι θρύλοι των Χαϊλαντς, που φτάνουν μέχρι τους πρώτους αιώνες μ.χ. Το Mabinogion, ήρθε στο φώς της δημοσιότητας το 19ο αιώνα, χάρις στην λαίδη Σαρλότ Γκεστ η οποία και το μετέφρασε. Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο τόμους. Ο μεν πρώτος γράφτηκε μεταξύ 1300 και 1325 και είναι το Λευκό βιβλίο του Ρίντερχ και ο δεύτερος είναι το κόκκινο βιβλίο του Χέργκεστ, το οποίο γράφτηκε μεταξύ 1375 και 1425. Σήμερα τα δύο βιβλία αυτά φυλάσσονται , το μεν πρώτο στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ουαλίας, και το δεύτερο στην βιβλιοθήκη του Κολεγίου Τζίζους στην Οξφόρδη . Πρόκειται βέβαια για δύο πολύ σημαντικά βιβλία, που όποιος έχει την τύχη να τα διαβάσει θα ανακαλύψει πολλά....
ΓΡΑΦΕΙ : Ο CHRIS VLAHOPOULOS
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ..
https://www.facebook.com/pages/X-FilesNews
....Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή
Social Plugin